![]() |
2 עיצובים באתר - איך?
שלום כולם,
איך אפשר לעשות אופציה של החלפת עיצובים באתר? נגיד יש לי את העיצוב הנוכחי של Hdm.co.il , ואני מעוניין להוסיף עיצוב נוסף, ולגולשים תהיה אפשרות למטה להחליף לעיצוב שאותו הם אוהבים. (כמו שיש פה ב-HOSTS, כשאני חושב על זה). מישהו יודע איך לעשות זאת? אשמח אם תפנה אלי ;) תודה רבה, אודי Icq - 138338246 Msn: mironil@zahav.net.il Mail: Admin@hdm.co.il |
מה הבעיה...תשתמש בCSS. תבנה לך קובץ עבור כל עיצוב ולמטה בבחירה
תקרא כל פעם מקובץ אחר. |
כן אבל אל תשכח שבשביל זה (אולי) הוא צריך לשנות מלא קודים באתר, כמו למשל להחליף את background בHTML בbackground בקובץ הCSS
|
אך המצב ב-CSS אפשרי רק כאשר לעיצוב יש את אותו הבסיס..
|
אני לא חושב שהוא התכוון להסתבך כל כך...
פשוט תעשה 2 עיצובים ו2 תיכנותים (יש מילה כזאת?) ואז תאפשר שינוי עיצוב, ותשמור את ההגדרות בקוקי. כמובן שזה וואחד סיבוך, לתכנת מחדש (וגם לעצב) את האתר... |
סיבוך? למה סיבוך? אם למשל, האתר בנוי על בסיס טבלאות (HTML), והבחור רוצה בשני עיצובים צבעים שונים לטבלאות ולצבעי הפונט, גודל טקסט שונה, רקע שונה ועוד אז CSS הוא הפיתרון האידיאלי בשביל דבר כזה..
|
א. אני מסכים שלשנות הכל לCSS אם האתר שלו לא בנוי כך תהיה המון עבודה
אבל בסה"כ זה לא רק למען העיצוב....גם הניהול של האתר בצורה הזו, ניהול הקידוד, התיכנות יהיה הרבה יותר נוח ויתרום הרבה מעבר לשינויי בעיצוב. ב.אפשר לשנות גם מבנה אתר בCSS..אל תשכחו שהוא לא מכיל מאפייני צבע בלבד אלא גם מאפייני גודל ומבנה. |
חברים 2 העיצובים לא על אותו הבסיס של טבלאות.
יש שינוי, ובאתר המדובר אין בכלל עבודה עם CSS |
אעעע S:
זאת בעיה, טוב אתה יכול לעשות קבצי סגנון בשם SKIN_MASHEHU, ולייבא אותם ככה: skins/$skinname/skin_mashehu.php, ובקובץ הזה יהיו לך את ההגדרות של הדף. לדוגמא, הדף mashehu יהיה עשוי מהקובץ שייבאת, ומתוספות שלך (כמו טקסט). זה סיפור אמיתי בגלל הCSS והשימוש בסגנון תכנות שונה בכל אחד. אגב רון, מאיפה לך? |
אני לא חושב שזה כ"כ בעיה, חצי ממה ש -mlnn אמר אבל רק לא הסביר את עצמו.
יש לך עיצוב א' ועיצוב ב', עיצוב א' זה הנוכחי. אז את הקודים אתה שם איפה שצריך, לדוגמא: קוד של הסדק בסקר, חדשות בחדשות, ככה נכנס כל דבר למקום שלא בלי 2 עידכונים, כמובן לאותו בסיס נתונים. מקווה שהבנת. |
ציטוט:
|
כמו שאודי אמר,
אני עוזר לו עם האתר עכשיו , מן המתחזק הפרטי שלו |מסמיק| עכשיו עובד על תיקון של הקוד html קצת שיהיה נחמד יותר לגלוש ובקרוב עוזר עם העיצוב השני.. הוא רוצה להשאיר את העיצוב הנוכחי ולתת לגולשים יד לגשת לעיצוב החדש. בעצם בחירה בין 2 העיצובים. השאלה, איך עושים את זה, בעזרת בסיס נתונים, שישמר מידע על הגולשים וכמובן גם עוגיה. מה אני צריך לעשות עם העוגיה כדי לבדוק כל פעם איזה סיגנון הגולש בחר בדף הראשי? |
רון יש לך בעיה די גדולה עכשיו (לטעמי).
אמרת שזהו עיצוב חדש שלא בנוי על טבלאות (כדוגמא שציינתי) אז אתה נתקל בבעיה כי אתה לא משתמש ב-CSS, תחשוב על פינת חדשות למשל, הכי פשוט שיכול להיות - אתה צריך להתאים את הגדלים לעיצוב וה-CSS היה מקל עליך מאוד.. |
דיברתי על ההתאמה ל2 עיצובים, לא על אופן השימוש בהם.
עריכה: הופנה ל-=boss=-, סליחה על האי קשירות xD |
אני אסביר שוב, למי שעדיין לא הבין ולא קלט אותי.
יש css באתר הזה, אבל רק בשביל טקסטים ועיצוב טקסטואלי. האתר מבוסס טבלאות, בעיצוב הנוכחי. המבנה של העיצוב החדש דומה לעיצוב הקיים אך שונה במעט. כל מה שאני צריך לדעת, זה איך אני עושה בעצם את אפשרות הבחירה בין 2 העיצובים? מעבר לכך, מבחינת קוד של האתר עצמו, והמבנה שלו , אני יכול לדאוג לנושא הזה. |
בכדי שנבין הכי טוב - אתה מוכן להביא את הכתובת?
|
רון, גם טבלאות אפשר להעביר לCSS. החיים יהיו הרבה יותר פשוטים.
|
הכתובת של האתר היא
www.HDM.co.il |
זה ממש לא משנה אם אתה משתמש בטבלאות או לא, CSS מכיל את כל המאפיינים שאתה צריך.
שוב, הוויכוח כאן מדבר על הבדלי מבנה בין העיצובים.זה לא דבר שאפשר להסביר אותו על רגל אחת...צריך לבחון את שני העיצובים, למצוא איזשהו מכנה משותף וליצור שני קבצי CSS בהתאם ודף קוד אחד שידע לקרוא את שניהם ולהציג את שני העיצובים בצורה נכונה. אין לזה נוסחה, זה דבר שבן אדם חושב עושה ולא רובוט. |
יש דרך אחרת חוץ מ-CSS?
|
אני לא יודע איך בנית את האתר אבל אם אתה משתמש במערכת של TEMPLATES בקבצים
יהיה לך מאד קל להוסיף כמה עיצובים שתרצה פשוט תעתיק את כל הקבצים של העיצוב הישנים, תכניס אותם לתקייה חדשה ואז לפי הבחירה תעשה שהוא יקרא את המידע מתיקייה אחרת |
ציטוט:
וכן, יש דרך אחרת חוץ מCSS והיא עבודה עם קבצים (Includes) |
ציטוט:
וכל מה שאתה מעתיק זה הקוד של ה HTML שהוא גם ככה משתנה מעיצוב לעיצוב ולא רק ה CSS משתנה ואז אתה מכניס קוד PHP קטן שמזהה איזה עיצוב המשתמש רוצה לפי זה אתה יודע מאיפה לקרוא את המידע.... סתם לידע כללי גם המערכת של הפורומים של HOSTS משתמשת בזה (רק שבמקום תקיות היא משתמשת ב DB) אבל זה על אותו עיקרון... |
ציטוט:
גאון.. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 05:59. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ