![]() |
שיעור עברית ראשון, מאת דימה.
בשפה העברית העשירה שלנו (שלצערי לא הרבה יודעים), יש שני סוגי ניקוד שווא (למי שזוכר מכיתה א').
האחד הוא שווא נע והשני הוא שווא נח. השווה הנע בדרך כלל נמצא באות הראשונה של כל מילה, לדוגמא: מכתב. מברק. מתכתב. ויש שווה נח שגם בדרך כלל נמצא באמצע מילה, כגון: מחבר. מדסקס. עד כאן, ההבהרה. עכשיו, נגיע לחוק עצמו. בשפה העברית יש חוק שאומר שלא משתמשים בחיריק מלא אחרי שווא נח, אלא רק בחיריק חסר, ואת השגיאה הזאת אני רואה אצל רוב משתמשי הפורום, לדוגמא: מיכתב, זאת שגיאה, כותבים מכתב. מיברק זאת גם שגיאה, כותבים מברק. החוק הזה גם תקף למילה אחסון, (שהפורום הזה מאוד קשור אליה) ואני רואה כמעט את כל המשתמשים מתבלבלים במילה הזאת. עד כאן השיעור הראשון :) |
פחחח עלאק דימה מלמד עברית... חיחי הוא בעצמו לא יודע :P
|
ציטוט:
|
חחחחחח דימה מלמד עברית
אני כיתה ט' בדיוק אנחנו לומדים את זה זה קל טיליםםם |
דימה,
כל הכבוד. אגב, מברק זה מכתב שמגיע מהר מאוד לנמען. אגב, שמעתם על ציווי + פועל? כמו..בואנה, צווניך, טפלנה, בקשנה..? :) |
ציטוט:
דימה בהצלחה נ.ב יש שעורים למתקשים?:qqb007: |
ציטוט:
אני יודע שזה קל, אבל עובדה שאני רואה פה אנשים שמתבלבלים בחומר הזה באופן שוטף. דור, לא תלמד טוב בכיתה ואל תבריז :) אלי, לפי מה ששמעתי בזמן האחרון הפעלים האלה ירדו מהאוניברסיטה העברית מהסיבה שהם מיושנים מידי. |
חחחח דימה אתה חייב להבין שיש אנשים שיודעים את כל חוקי הלשון העברית אבל... לא נותנים יחס לחוקים! כמו שתיקנת אותי :| ישמן! (אל תגע בבובספוג!)
|
ציטוט:
הם יצאו. אגב, בוא נראה האם אתם יודעים על "מפיק", "פתח גנוב", "ביניינים"?? קדימה, תלמדו את השפה העברית טוב יותר. :) |
ציטוט:
|
ציטוט:
דימה - גם לך יש טעות, שווא נע אף פעם לא מגיע בתחילת מילה! |
ציטוט:
האות ה' לא אמורה להיות עם דגש במקרה הזה? ערן, הבאתי לך דוגמא ברורה איך הוא כן יכול להגיע בתחילת מילה. |
חבר'ה
אני את הבגרות שלי עשיתי (98, כן כן) ד"א אם אתה רוצה לנקד תרשום את המילה, תלחץ Caps Lock ,תעביר את הסמן של עכבר אחרי האות שאתה רוצה לנקד ולחץ על המספרים, כל מספר ניקוד אחר. ;=ְ 1=ֱ 2=ֲ 3=ֳ 4=ִ 5=ֵ 6=ֶ 7= ַ 8=ָ 9=ׂ 0=ׁ -=ֹ ==ּ לא לשכוח שעל מנת לעשות את הניקוד צריך ללחוץ shift ואת המספר... |
ציטוט:
"שווא בתחילת מילה הוא שווא נח". ותחשוב טוב איך קוראים את המילים ויצא לך שווא נח. אגב השווא נח שכתבת במילים שציינת זה בכלל חיריק אין שם שווא. |
ציטוט:
|
בשיעור הבא תסביר את ההבדל בין "אם ל-"עם"..
כי הרבה אנשים פשוט לא מבינים.. אם לסבתא היו גלגלים לסבתא יש כיסא גלגלים עם נייטרו |
ציטוט:
שווא בתחילת מילה הוא שווה נע. =\ |
ציטוט:
עם נייטרו XD :qqb001: |
ציטוט:
|
כל הכבוד דימה :)
עכשיו לחלק הקשה: פסיקים, רווחים בין פסיקים, נקודות, וכד' |
ציטוט:
אברי |
ציטוט:
|
ציטוט:
אהבתי את המשפט שיש לך בחתימה. |
ציטוט:
|
השיעור משעמם המורה אני יכול לצאת? בעצם ממתי אני שואל.
|
ציטוט:
מה שאני אומר זה שאם יש שווא באות הראשונה אז הוא נע! |
יש לך טעות שם.
שווא נע תמיד יהייה בראש מילה. שווא נח לא יכול להופיע בראש מילה. |
ציטוט:
אני מבקש מאיזה ראשי שיערוך (כי אני לא יכול) וייכתוב שזה מופיע באמצע של כל מילה. |
ציטוט:
איזה כיתה אתה ? |
ציטוט:
אבל בואו ואני אגלה לכם סוד, הפסקתי ללמוד לשון עד אחרי כיתה ט' כשעברתי לבית ספר למקצוע. כרגע אני לומד מקצוע בלי בגרות מלאה (קצת עצלן בלימודים:)) אבל בכל זאת יש חומר בסיסי שלדעתי כל אחד צריך לדעת, יכול להיות שטעיתי פה ושם, אבל אני חושב שאת עיקר החומר העברתי. |
ציטוט:
מסיימים לשון כיתה י'.. |
ציטוט:
משום מה זה הזכיר לי את המשפט שהכלבות שלימדו אותי תמיד אמרו, "אני את החומר כבר יודעת" ;) אברי |
יש לי מחר מבחן בלאט =/
|
שנים שאני לא בכיתה א', איך אני אמור לזכוא מה זה שווא וחיריק???
אני זוכר רק פתח כי אני לומד ערבית ויש את הניקוד פתחה! חחח LOL אם כבר שיעור עברית גם תסביר לגבי האם ועם, כי לא הרבה יודעים... עם-ביחד אם-ניגוד כל הכבוד על היוזמה, תן עוד כמה שיעורים כאלה, על דקדוק רק לא ברמה של גן-א'... |
ציטוט:
רק ברמה יותר גבוהה כמובן |
עשו טובה עד השתפטרנו מהבגרות הזאת אתם מחזירים אותה
מה זה משנה איך מדברים עברית מה אנחנו ערוכי דין כולה לעבור את הבגרות צריך |
ציטוט:
זה שהתרגלתם לכתוב בשפת רחוב לא אומר שעברית תקינה זו עברית מתורבתת. בשביל לדבר עברית תקינה לא צריך עורכי דין, פשוט צריך להיות אחד שיודע עברית. אני שומע בטלויזיה הרבה סטנדאפ מרוקאי שצוחקים על הרוסים, אבל העובדה מראה שאנחנו בכלל יודעים עברית יותר טוב מהם, תבואו לאותו סטנאפיסט תשאלו אותו למה כותבים מכתב ולא מיכתב והוא לא יידע מה לענות לכם. |
שווא נע:
א. בראש מילה. ב. השני מבין שני שוואים רצופים באמצע מילה. ג. אחרי תנועה גדולה. ד. תחת אות דגושה. שווא נח: א. בסוף מילה. - או שני שוואים בסוף מילה. ב. הראשון מבין שני שוואים רצופים באמצע מילה. ג. אחרי תנועה קטנה. עכשיו לזה שחוזר ואומר בנוגע לבג"ד כפ"ת - זה בכלל דגש קל, בא באותיות בג"ד כפ"ת בראש מילה או אחרי שווא נח. ולמי שמתעניין למה אני בכלל עוד יודע את זה - יום חמישי יש לי בגרות חוזרת. (שנה שעברה 53) |
ציטוט:
|
LOL
keep up the good intention בנינו אתה מין המעטים שמקשיבים בשיעורי דיקדוק ולשון =] |
| כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 06:02. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ