![]() |
מישהו מבין אולי איך עובד כל הקטע הזה של הדומיינים?<
תגידו אנחנו יכולים לפתוח שרתי
דומייניים כמו שאנחנו פותחים שרתי איכסון רגילים וכאלה?? מישהו בכלל יכול להסביר לי על זה קצת?? |
לא,
יש איגוד בשם iccan (אם לא טעיתי בשם) שהוא בעצם מקצה לכל מדינה / גוף / נושא סיומת משלה. עכשיו, הדומיינים האלה נמכרים ע"י מורשים של האיגוד הזה (כנראה שיש הרשאות למכור כל דומיין ודמיין, נגיד את הסיומת .il רק איגוד האינטרנט הישראלי יכול למכור אבל את הסיומת co.uk גם חברות מסחריות בלי כל בעיה) עכשיו בו נחזור טיפונת אחורה :P יש בעצם חברות מסחריות / איגודים שהם רשאים למכור דומיינים לדוגמא: www.godaddy.com - שאגב, מומלץ אישית על ידי www.isoc.org.il - גם היא :) טוב, היא הספקית היחידה בעצם www.yahoo.com הם (ועוד כמה ספקים עולמיים :) ) ספקים מורשים של icaan של דומיינים (לא משנה באיזו הרשאה) כל שאר החברות שלא ספקיות מורשות שלהם בעצם קונות מאחד מהספקיות המורשות ומוכרות לצרכן את אותו מוצר + דמי עמלה זהוא בעיקרון :) ד"א אני מצרף לך קישור שבטח תתעניין בו :P http://net.nana.co.il/Common/General...4&ServiceID=10 |
איזה השקעה........... כל הכבוד.
|
יש לי עוד שאלה.........
אם אני רוצה לעלות דומין על שרת יעודי \ מיני אני יכול!? ומה אני צריך בשביל לעשות.. |
ציטוט:
ומני צודק, כל הכבוד מני על ההסבר .. |
ציטוט:
|
ציטוט:
ד''א עושה רושם שהמשתמש KingServ ו Espires זה בעצם אותו אדם :qqb014: |
גם לי יש שאלה קטנה - כיצד הם בעצם יוצרים את הדומיין עצמו? או במילים אחרות למה אני לא יכול לבוא וליצור דומיין?
|
ציטוט:
|
ציטוט:
עכשיו כדי להבין את זה יותר: יש שרת עיקרי שאליו בעיקרון הדפדפן מתחבר ושואל מה זה לדוגמא IL או מה זה COM וכו' שרת זה מפנה אותנו לשרת בעל הסיומת הזאת לדוגמא אם ביקשנו IL זה יפנה אותנו לשרתי DNS של חברת ISOC וגם שם יש רשימות כמו לדוגמא ORG CO וכו' גם זה מפנה אותנו לשרתים יותר ספציפיים וכך הלאה וכך הלאה ע"פ מה שהבנתי זה היתה הגישה של פעם והיום זה נעשה אם כמות הרבה יותר קטנה של שרתים אך בכל מיקרה זה העיקרון הכללי ד"א אתה כן יכול ומאוד פשוט כשיש לך אחסון ודומיין אתה יכול לצור משהו שניראה SUB DOMAIN הסאב דומיין הזה זה גם דומיין .... ואתה יוצר אותו כמו שפורט לפני ע"י זה ששרת יותר כללי מפנה את הגולש לשרת שלך שבודק מה זה הסאב הזה ומשם לתוכנית שלך HTML או PHP או ASP או מה שזה לא יהיה |
אבל השאלה היא איך אני יכול להיות ספק?
|
ציטוט:
קישור: http://www.icann.org |
אני הבנתי ממישהו
שבשביל לספק דומיינים צריך לשלם לאיגוד 9000 דולר ואז יש חופשי |
לא ולא נכון !
כל מה שאתם צריכים זה לקנות דומיין וזהו ככל שפחות יש לך נקודות ז"א אם יש לך IL או אם יש לך CO IL או אם יש לך עוד יותר ככה זה יותר זול! אבל אתה יכול לקנות דומין IL במשהו כמו 10K ויש לך אפשרות לספק אותם הבעיה שנידמה לי זה עולה אפילו יותר אם אתה רוצה פחות מ 3 תווים |
ונגיד שקניתי מהם סיומת ממ נגיד סתם com, אז אני צריך לבנות לא פאנל לא? ואם כן, על מה בדיוק? ואיך?
|
קצת קשור אבל נגיד חברת חברות מחוץ לארץ כמו יהאו איך הם עושים את הכסף האמיתי בזה?
15 שקל לדומיין? |
ציטוט:
ציטוט:
|
הי,
תיקון כמה עניינים לגבי יאהו: 1. יאהו אינם ספק דומיינים מורשה. הם ריסלרים של חברת מלבורן, והיא זאת שמחזיקה ברשיון. 2. למי ששאל איך עושים כסף מדומיינים שנקנו ב-2.99 דולר, התשובה היא: מחכים שהמזמין יצטרך לחדש את הדומיין לתקופה נוספת, ורוב הסיכויים שדמי החידוש יהיו כבר בתעריף, איך לומר, שונה במקצת ;) סיבה נוספת היא שיאהו רוצים למצב את עצמם כמוכר דומיינים מוביל בשוק, ולטובת זה הם בחרו להוזיל דומיינים לתקופה (במקום למשל, לצאת בקמפיין מדיה יקר יותר). אברי |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
הם..פשוט לא רשומים כמורשים אצל האיגוד העולמי (לדוגמא: יש לנו משתמש רגיל שלא מורשה לפרסם הודעות בהצעות איחסון, ויש לנו אחד שכן - יש לנו גם "ריסלר" שהוא מציע מטעם עסק). יאהו..הם פשוט ריסלרים המורשים לרשום דומיינים מ"טעם" אחד שמורשה, וכך..הם אכן מורשים לתת שירות דומיינים, אך הם ריסלר של מלברון - שמוכר באיגוד כספקית מתחמים. ולמי שאין כוח לקרוא, יאהו מורשים לרשום מתחמים (דומיינים) מ"טעם" מלבורן (שמוכר כספקית באיגוד העולמי) בכך שהם ריסלר שלהם בשירות הנ"ל. אלי. |
לא טרחתי לקרוא הכל אז לכן ויש כפילויות לדברי.
כל עניין הDNS בעולם עובד דרך 13 שרתים שנקראים root-servers. הם השרתים המרכזיים שמרכזים את כל מידע הDNS שקיים. השרתים מנוהלים על ידי איגוד ICANN. לכל TLD (Top Level Domain) יש מאגר משלו. המאגר של כתובות ה.il מנוהל על ידי ארגון האינטרנט הישראלי למשל. הroot-servers משמים בעצם להפניה של הלקוח למאגר שאותו הוא צריך. ISP בד"כ מעמידים במקביל ללקוחות שלהם שרת DNS שבעצם שומרים את האינפורמציה העוסקת ב"בקשות פענוח" של כתובות ואוגרת אותם במאגר זמין ונגיש יותר לרווחת הלקוחות ועל מנת למנוע תזוזה תמידית לשרתי DNS אחרים. בארץ מסיבה כלשהי, חברות האינטרנט הגדירו לעצמם סטנדרט נמוך מאוד בנוגע לזמן הרענון של המאגר הזה והוא יכול להמשך גם מספר ימים בניגוד למספר שעות ברוב החברות בחו"ל. מקווה שעזרתי - יואב. |
ציטוט:
ציטוט:
אברי |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 15:08. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ