הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   שאלות - יבוא לארץ (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=101517)

AlonElk 13-12-12 00:05

שאלות - יבוא לארץ

היי,
רציתי לשאול אתכם אם נגיד אני מייבא עשרות גאדג'טים בקופסה (לא מכולה) וכל הקופסה הזאת עולה פחות מ75 דולר יכולים לעצור אותה במכס ולדרוש ממני לשלם מעמ או מכס על "יבוא"?
ומה הדרישות לייבא לארץ? הבנתי שצריך רק תיק במס הכנסה זה נכון?

Kernel 13-12-12 00:09

ציטוט:

נכתב במקור על ידי AlonElk (פרסם 865557)
היי,
רציתי לשאול אתכם אם נגיד אני מייבא עשרות גאדג'טים בקופסה (לא מכולה) וכל הקופסה הזאת עולה פחות מ75 דולר יכולים לעצור אותה במכס ולדרוש ממני לשלם מעמ או מכס על "יבוא"?
ומה הדרישות לייבא לארץ? הבנתי שצריך רק תיק במס הכנסה זה נכון?

אתה מייבא מוצר שאתה אמור לשלם עליו מכס?
אם כן, צפה לתשלום אקסטרא, אם לא, אז לא.

מעבר לזה יש המון עלויות שקר כלשהו (בדיקה ברשומון, פתיחת רשומון, האלמנט של הרשומון) ולכן מומלץ מאוד לחשב את העלות של ההזמנה והמשלוח, ועוד 50 אחוז על בלת״מ.

כל עוד מדובר במוצר חוקי שלא דורש רישיון כלשהו, אתה יכול לייבא כאדם פרטי,
הסיבה שיבואנים נרשמים כעסק היא כדי לקבל החזר על המעמ

AlonElk 13-12-12 00:25

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Kernel (פרסם 865558)
אתה מייבא מוצר שאתה אמור לשלם עליו מכס?
אם כן, צפה לתשלום אקסטרא, אם לא, אז לא.

מעבר לזה יש המון עלויות שקר כלשהו (בדיקה ברשומון, פתיחת רשומון, האלמנט של הרשומון) ולכן מומלץ מאוד לחשב את העלות של ההזמנה והמשלוח, ועוד 50 אחוז על בלת״מ.

כל עוד מדובר במוצר חוקי שלא דורש רישיון כלשהו, אתה יכול לייבא כאדם פרטי,
הסיבה שיבואנים נרשמים כעסק היא כדי לקבל החזר על המעמ

הכוונה שלי לייבא גאדג'טים כמו מגנים אוזניות כבלים למינהם וכו'.
על זה אני אמור לשלם מכס?
וד"א למה הכוונה עליות שקר?

AVIV 13-12-12 01:25

אם אתה מייבא אני לא חושב שיש עלות מכס לזה הספק דורש ממך פשוט עלות משלוח בדרך כלל משהו כמו 30 דולר

BuildDream 13-12-12 07:54

יש כמות מסויימת שממנה זה הופך לייבוא. אם תביא לעצמך 2-3 מגנים ואוזניות זה בסדר, אבל אם תביא 200 מגנים זה כבר ברור שזה לא לשימוש אישי..

AlonElk 13-12-12 11:05

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BuildDream (פרסם 865575)
יש כמות מסויימת שממנה זה הופך לייבוא. אם תביא לעצמך 2-3 מגנים ואוזניות זה בסדר, אבל אם תביא 200 מגנים זה כבר ברור שזה לא לשימוש אישי..

ואם אני אביא 70?

Ori The Man 13-12-12 11:41

לפי דעתי זה מאוד תלוי בגודל החבילה כדי שיחשיבו את זה ייבוא לצורך מסחר
אני הזמנתי 100 מגני מסך לאייפון,תכלס נילך על החוק היבש-זה נחשב יבוא לצורך מסחר אז הייתי צריך לשלם גם אם החבילה עלתה לי 20$

העניין שאם שולחים לך את זה בחתיכת קופסא ויש בפנים מאוד מגנים אז הסבירות שזה יתפס גבוהה..

קצת קשה להסביר למכס שהזמנת 70 מגנים לכל המשפחה.. :)

AlonElk 13-12-12 12:05

אז רגע, מה קרנל אמר שלא על כל המוצרים חובה לשלם מכס?

Ori The Man 13-12-12 12:38

אלא אם זה למטרת מסחר

AlonElk 13-12-12 13:02

אה..
וכמה זה המכס הרגיל אם תופסים? 34% + 17% מעמ?

Rhost 13-12-12 13:17

בארץ זה עובד קצת מוזר, במרכז עד 99$ כל דבר שאתה מזמין מחו"ל אתה לא משלם שום מכס ולא מע"מ
אם המשלוח מחו"ל יעבור דרך נמל חיפה אתה יכול להזמין עד 150$ ולא תשלם שום מכס ולא מע"מ
המכס + מע"מ יהיה בערך 30%

Kernel 13-12-12 13:55

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Rhost (פרסם 865591)
בארץ זה עובד קצת מוזר, במרכז עד 99$ כל דבר שאתה מזמין מחו"ל אתה לא משלם שום מכס ולא מע"מ
אם המשלוח מחו"ל יעבור דרך נמל חיפה אתה יכול להזמין עד 150$ ולא תשלם שום מכס ולא מע"מ
המכס + מע"מ יהיה בערך 30%

לא מדויק,
בעקרון, על כל מוצר שאתה צריך לשלם מכס, אתה אמור לשלם,
אבל כשאתה מזמין 3 כיסויים והם מגיעים במעטפה ושוקלים פחות מ-100 גרם, אין טעם לגבות מכס על זה, כל ההתעסקות בעלות המס שווה יותר מהמס עצמו, לכן בד"כ מתעלמים ממעטפות קלות.

אבל כשאתה מזמין קרטון, צפה לצינור מהמדינה (או בשפה יפה יותר, האלמנט).

מעבר לכל מה שרשמתי, נזכרתי בעוד נתון, יש 8% מס על כל מוצר שמגיע מסין.

אם אתה מזמין בכמות קטנה, אז תצפה לעד 50% הוצאות בלתי צפויות,
אם אתה מזמין קרטונים/מכולה, תשתמש בעמיל מכס. הוא יחסוך לך כסף.

AlonElk 13-12-12 14:26

אוקיי הבנתי.
עכשיו שאלה אחרונה, נגיד אני נכנס לאיביי מבזבז 100 דולר בין המוכרים ומזמין כמויות מכל מוכר (20 יח' מכל מוצר) עכשיו לא כל הדברים באים באותו אריזה ויהיה הרבה אריזות קטנות, יכולים לעשות משהו?
ואם זה יגיע אליי ואני "אחמוק" מהמכס יש אפשרות למכור את זה בלי בעיות (כמובן כשאתה עסק רשום)

Kernel 13-12-12 15:11

ציטוט:

נכתב במקור על ידי AlonElk (פרסם 865598)
אוקיי הבנתי.
עכשיו שאלה אחרונה, נגיד אני נכנס לאיביי מבזבז 100 דולר בין המוכרים ומזמין כמויות מכל מוכר (20 יח' מכל מוצר) עכשיו לא כל הדברים באים באותו אריזה ויהיה הרבה אריזות קטנות, יכולים לעשות משהו?
ואם זה יגיע אליי ואני "אחמוק" מהמכס יש אפשרות למכור את זה בלי בעיות (כמובן כשאתה עסק רשום)

לעסק רשום משתלם להצהיר על ייבוא,
לגבי לחמוק ממכס, אתה חושב שהם כל כך מפגרים?

AlonElk 13-12-12 16:11

לא הם לא מפגרים אבל אני לא מתכוון לקחת ארגז גדול ולדחוף לשם עשרות גאדגטים אני הולך לקנות קצת כל פעם..
ולגבי הצהרה על ייבוא, מי מה מו? אפשר פרטים :P

Rhost 13-12-12 16:15

אם תזמין הרבה מוצרים באריזות קטנות וכולם יגיעו באותו יום אז יחשבו לך את כל האריזות הקטנות כאריזה אחד גדולה
אבל אם תזמין אריזות קטנות והם יגיעו כל אחד ביום אחר אז הם לא יעלו עליך.

IMNoob 13-12-12 20:56

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Rhost (פרסם 865608)
אם תזמין הרבה מוצרים באריזות קטנות וכולם יגיעו באותו יום אז יחשבו לך את כל האריזות הקטנות כאריזה אחד גדולה
אבל אם תזמין אריזות קטנות והם יגיעו כל אחד ביום אחר אז הם לא יעלו עליך.

זה בדיוק מה שאני עושה. מזמין 5-10 כובעים, מגנים וכו' כל פעם והם לפעמים שמים לי כמה במעטפה אחת יחד ולפעמים בנפרד ככה שזה נורמלי לחלוטין ואף פעם לא יצא לי להיתקל בתשלום נוסף בסניף הדואר.

בסך הכל אתה מייבא כמות קטנה של דברים בכל פעם, אתה לא מהווה מקור הכנסה עבורם. הם מחפשים ספקים גדולים של צעצועים, קוסמטיקה, אלקטרוניקה וכו'...

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 15:56.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ