![]() |
אצל הרוסים זה נקרא Novie god,
ז"א השנה החדשה, אנחנו חוגגים את השנה החדשה שתבוא, שהכל יהיה בה טוב ויותר טוב מהשנה שהסתיימה. |
ציטוט:
אני חושב שהתיבת הודעות שלך מלאה או שלא יודע מה.. אני שלחתי לך כמה ה.פ בזמן האחרון ולא ענית לאחד מהם.. [מצטער על התגובה הלא קשורה.] |
ציטוט:
לא עניתי לאף אחד ששלח לי בשבוע-שבוע וחצי האחרונים. אני אנצל את יום שבת כדי לענות לכולם. |
ציטוט:
כמה הודעות שלחתי.. אלוהים ישמור.. כבר חשבתי אתה מתעלם. בכל אופן יש לי שיחה ארוכה מאוד איתך ארז ומאוד חשובה. נדבר כבר בה.פ.... [אגב מצטער על ההצפה שעשיתי לך :qqb007: ] |
ציטוט:
במה יש לי להתגאות? בזה שאני לא יכול לטוס לחו"ל בלי שירדו עליי שאני יהודי? בזה שאפילו כאן בארץ חבריי היהודים ברובם בורים? בזה שיורדים פה על רוסים שבעצם בלעדיהם לא היה פה חצי ממה שיש כאן היום? בזה שכל ילד 10 בארץ אין לו מה לאכול בבית? בזה שהעשירים מועכים את העניים והבינוניים והעניים מתים וביינוניים חצי שורדים? בזה שאנשים מאמינים בה' בלי לחשוב שאולי הוא לא הדבר הכי חשוב? אבל זה לא מזיז לי... אני ממשיך להיות יהודי ועשיתי ברית-מילה ועליה לתורה ואני מאמין בה'! אבל אנשים פה פשוט עושים דברים מתוך חשיבה שגויה... אם נגיד והייתם רוצים להתנצר לדוגמא... מה ההורים שלכם היו אומרים על זה?... אצלי במשפחה ההורים שלי היו אומרים לי שכל דרך תתקבל ותתברך... ואפילו כשיש לי אפשרות בחירה אני עדין נשאר יהודי... ואם להגיד את האמת.... אני לא יודע למה.... |
Rar.Co.iL ידעתי שמשהו כזה יבוא ממך, יותר חכם מזה קשה לך להביא.
אתה תמשיך לחגוג את החגים היהודים כמו יהודי טוב אבל מעניין למה ביום שישי אתה מחובר. ותאמין במשהו חסר ביסוס - אבל זה לא העניין. כעת למר sport מר גאון, צדיק הדור, קדוש או מה לא. אם אתה כזה טוב , וכזה צדיק למה לעזאזל בחתימה שלך יש בחרות ערומות?! אני מבין שזה כן מותר אבל לחוגג שנה אזרחית אסור, אני בטוח שלא אתה ולא מר ראר צדיק וגאון חסידי , לא יודעים כלום , ואם אני אבוא אליך בלילה ואשל תאריכים עברים כלום לא תדע, עזוב לילה בדעה צלולה של יום בהיר נורמלי, אתה תסתכל עלי כאילו נפלתי על ירח - שנה עברית מלאה אתה אפילו לא יודע אבל עזוב, אסור לחוגג שנה אזרחית, צריך ללכת לכנסת ביום שבת ובחתימה שלך לשים תמונות של בחורות ערומות. ואז למדינה יהיה בסדר, כל הזמן יהודים מסכנים מתעללים בהם - ותשאל למה?! בגלל אנשים כמוך בלי דעה צלולה, למה לעזאזל כשאני נוסע באוטו ביום שבת צריכים לזרוק עלי אבנים?! איפה זה רשום בדיוק? באיזה מקום? באיזה בספר הקודש? לדעתי לא רשום שם דבר כזה או דומה לו - וזה יהודים ששומרים על "שבת" מה שנקרא צדיקים.איזו מין מנוחה זו להיות תקוע בין ארבע קירות 12 שעות ברצף? ולפחד לצאת החוצה שלא יהרגו אותך בטעות. תעשה לי טובה, המדינה מתחילה לקבל תפנית חילונית לשם שינוי, אף מדינה נורמלית בעלום לא קושרת פוליטיקה ודת, ניהול מדינה לא יכול להישעת על ידי ספר שנכתב לפני 343232432 שנים. אם כולכם כאלו צדיקים למה אתם יושבים בכלל מול המחשב?! אף אחד מכם לא יכול באמת להוכיח כלום על סילבסטר שדרך אגב אף אחד לא חוגג את זה פה אנשים חוגגים שנה אזרחית חדשה, יענו מספרים 1,2,3,4,5 לחכמים כמוכים שלומדים תלמוד כל היום אבל מסתכלים על בחורות ערמות זה קצת קשה להבין. "שומרים" שבת אבל גולשים במחשב. טוב יאללה חבר'ה די לחרטט אף ספר בהיסטוריה עוד לא הוכיח כלום - תביא לי הוכחות מוצקת על הסילבטר מה שמו הזה - שהאמת לא אכפת לי ! אני לא חוגג את הולדת ישו אלא שנה אזרחית חדשה מספרים שבהם אתה ואני משתמשים. |
אם לומר את האמת.... ועכשיו רציני.... דוגרי....
אני חוגג כי אני תמיד מחפש סיבות למסיבות... ככה זה... ואני בטוח שכולם ככה... ה"שנה האזרחית החדשה" זה כיסוי תחת לאמת... שכולם חוגגים כי אנחנו רוצים שמח... וזהו.... |
ציטוט:
|
ציטוט:
אז לך להיות נוצרי אם אתה לא יודע למה אתה יהודי. אז לך תשיג לעצמך חברים חדשים עם ידע מצויין . אממ בתגובה הזו אני לא בא לרדת עלייך,אבל תאמין לי שברוסיה יש הרבה הרבה הרבה אנשים שהם עניים . ד"א אלכס, אני לא דתי הדוק, אני מסורתי שומר על הדת שלי. אני גם לא שומר נגיעה. ואני בן אדם מאמין . ככל שפרצופיהם שונים כך דעותיהן שונות |
השנה אני לא חוגג - בגלל שאני בקושי הולך עדיין, מקווה שעוד כמה שבועות זה יסתדר.
בדרך כלל, אני חוגג לא מסיבות דתיות, אלא מסיבה שנגמרת שנת כספים ומתחילה חדשה :))) דרך אגב.. מתי ישו נולד? לא בחג המולד? (מולד, הולדה, נולד??). אז מה בדיוק קרה שיש 5 ימים בין מתי שהוא נולד לתאריך שמתחילים את השנה? אה.. אתם בעצם רוצים להגיד שהשנים - לוח שנה גרגוריאני זה בכלל מימי הרומאים!! כלומר זה הרבה לפני בכלל שישו בכלל נכנס לתמונה. למי שלא יודע מה זה לוח שנה גרגוריאני, צריך להבין שהרומאים פיתחו את לוח השנה שאנחנו מכירים היום. הקיסר אוגוסטוס לדוגמה... הוא המקור לשם חודש אוגוסט. ישו נולד לקראת סוף השנה, ואין לו שום קשר לתחילת השנה או סוף השנה. הוא נולד ב-24-25 בדצמבר. לפי מה שאני יודע, ותקנו אותי חופשי כי אני לא מתיימר להגיד שאני יודע את זה בוודאות, סופרים את השנים מאז הולדתו, אבל בעצם החודשים והשנים הם משהו שרירותי ונקודת הכניסה של ישו היא עניין של נוחות והרגל שנתפס ומאפשר לתת נקודת זמן של "אוקיי. בו נספור מפה". אין לזה אלמנט דתי בפני עצמו (נזכיר שוב שהלוח שנה נקבע עוד על ידי הרומאים הרבה לפני ישו). אז אנחנו חוגגים חג נוצרי? או רומאי? יש פה בכלל אלמנט דתי? לפי הבנתי, וכאמור תרגישו חופשי לתקן אותי, זה ארוע בשביל לשמוח ואין בו ממש אלמנט דתי כמו איזה "נס" שקרה לגויים שבגללו יש איזה חגיגה או פולחן דתי. בארה"ב סילווסטר לדוגמה זה שם שכמעט לא מכירים. מכירים רק את New Years Eve - השנה החדשה (וכאמור זה עניין של ספירה לפי לוח שנה רומאי עתיק ועניין של נוחות לספור לפיו,.. ועניין של בדרך כלל - חורף, קר ואיזה סבבה,.. אפשר לעשות שמח בכל זאת). אני הבנתי שאין פה בכלל אלמנטים דתיים, על כל פנים לא זכור לי שיש איזה טקסים דתיים או מיוחדים עם איזה אירוע שמציינים בו משהו נוצרי דתי. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 17:34. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ