הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   מה דעתכם על הצעת החוק החדשה? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=33645)

alex 27-10-06 15:01

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Elior
כמו תמיד, תגובה נאורה ו"בוגרת". ללכת נגד הזרם, תחדש לנו לפעמים עם התגובות שלך. לא אמרת פה שום דבר חכם, ולדעתי גם שום דבר נכון. ואתה צריך לעבוד על עניין האחוזים והסטטיסטיקות שלך, כי אין לי מושג מאיפה שהבאת ש85% מהתלמידים לא יוצאים עם תעודת בגרות (שבבתי הספר באזור שלי לפחות, אחוז הבוגרים שמסיימים עם תעודת בגרות עולה מידי שנה, ועכשיו בממוצע הוא בסביבות ה 65%).

אנא קרא תגובתי בשנית

ציטוט:

85 אחוז המשתמשים בפורום זה לא יקבלו בגרות מלאה

Elior 27-10-06 15:05

ציטוט:

נכתב במקור על ידי alex
אנא קרא תגובתי בשנית

אפילו יותר שטותי ומטומטם.

BHXHUI 27-10-06 15:11

ציטוט:

נכתב במקור על ידי alex
לא קראתי את כל התגובות, אבל בוא נסכם בשורה אחת כולם נגד החוק.
ובכן כמה שזה לא מפתיע אבל אני לא נגד החוק, אלה להפך הוא הנכון, אני בעד החוק.
מדינת ישראל נמצאת במצב מביך מאוד כלפי העולם, 85 אחוז המשתמשים בפורום זה לא יקבלו בגרות מלאה, מתוך ה85 אחוז האלה 10 אחוז ישפרו ומתוך ה10 אחוז אלה 1-3 אחוזים ילמדו השכלה גבוהה. זה המצב בהקשר לחינוך (ואז אותם ה85 אחוז יגידו "מה קשר?") אז הנה לכם הקשר...

תאונות דרכים קורת בגלל הנעור החסר אחריות של ישראל, זה קורה בעיקר בגלל שפשוט לא אכפת לנו (אחרת למה רק 20 אחוז היו יוצאים עם תעודות בגרות מלאה?), המעודנים האלה אינם מעודדים תרבות שתיה , הם גם לא מעודדים שתיה נכונה, ולמעשה כל מה שמעניין אותם זה כסף, למעשה הם פעלים רוב ימות השבוע, ומאפשרים לבני נוער (שטרם מלאו 18 שנה לקנות אלכהול) ובדרך כלל ל"בחורות" הוא חינם (ואל תגידו לא , כי אני הפקתי כמה פרסומת בהם היה הפרסום הזה) עד Y זמן.
אותם בני נעור שכל עניינים הוא לשתות ולבלות מבלי לחשוב על היום שאחרי מאבדים מתחושת הזמן והנה לכם מתכון נהדר לתאונת דרכים !
סגירת מקומת השתייה שפועלים אחרי 2 בלילה היא בעלת חשיבות שאין כמותה, ומטרתה לסייע לא רק לבעיות בתאונת הדרכים אלה לתת רענון לנעור הישראלי , שאין מטרתו לבלות עד גיל 18 אלה לדעת את מקומו ואת סדרי העולם, המועדנים לא מעניינים מה אתם עושים בבוקר שלמחרות. וגם לא אכפת להם מי נוהג (אם בכלל).
אנחנו צריכים להתחיל לפתח סוג של תרבות אחידה בארץ, מדוע לא נהיה כמו האירופאים? כל כך רע באירופה?

תזכיר לי, בני נוער לא יוכלו לשתות ואז לנהוג בלי הבארים? לרוב בארים הם מקומות בילוי של אנשים יותר מבוגרים מתלמיד בן 16/17/18, החוק הזה יפגע באנשים שכבר הבגרויות והתיכון נשכחו ממוחם מזמן.

ואני לא חושב שדברים כאלה פוגעים בחינוך של הנוער (יש דברים הרבה יותר גרועים מלשתות קצת), שאני הייתי בתקופת התיכון עישנתי, שתיתי, עשיתי מה שרציתי וברוך השם, בגרות ופסיכומטרי טובים מאוד.

alex 27-10-06 18:28

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI
תזכיר לי, בני נוער לא יוכלו לשתות ואז לנהוג בלי הבארים? לרוב בארים הם מקומות בילוי של אנשים יותר מבוגרים מתלמיד בן 16/17/18, החוק הזה יפגע באנשים שכבר הבגרויות והתיכון נשכחו ממוחם מזמן.

ואני לא חושב שדברים כאלה פוגעים בחינוך של הנוער (יש דברים הרבה יותר גרועים מלשתות קצת), שאני הייתי בתקופת התיכון עישנתי, שתיתי, עשיתי מה שרציתי וברוך השם, בגרות ופסיכומטרי טובים מאוד.

זו הייתה בסך הכול אנלוגיה.
אבל אם הדבר יהיה פחות זמין לנעור (ולאנשים בוגרים) אנחנו נוכל למנוע המון תאונות, מחקרים מראים שלא רק שתיה אלה גם השעה המאוחרת היא שמשפיע על כושר נהיגה תקין.

FANATICS 27-10-06 18:39

ואז מה יהיה ?
אנשים ילכו לבתים לשתות שם , הפאבים ייאבדו חצי מההכנסות , יצרני המשקאות וכו'
זה לא פשוט להעביר כזה חוק

BHXHUI 27-10-06 19:13

ציטוט:

נכתב במקור על ידי alex
זו הייתה בסך הכול אנלוגיה.
אבל אם הדבר יהיה פחות זמין לנעור (ולאנשים בוגרים) אנחנו נוכל למנוע המון תאונות, מחקרים מראים שלא רק שתיה אלה גם השעה המאוחרת היא שמשפיע על כושר נהיגה תקין.

תראה, מחקרים מראים לנו הרבה דברים, השאלה אם הם אמינים.
כאשר גורם ממשלתי יזמין את המחקר, התוצאות תמיד יראו את דעתה של הממשלה כנכונה.
השאלה העיקרית היא, מה יקרה כאשר בעלי פאבים יזמינו מחקר?

נניח שהמחקר אמין ובמקרה הזה לדעתי הוא אמין, אנשים נוהגים בשעות מאוחרות רק כאשר הם חוזרים מפאבים? לא חסר מקומות אחרים לבלות בהם? ובמקומות האלה (יהיו אשר יהיו), אני בטוח שכל מי שירצה יוכל לצרוך אלכוהול. אם היו שואלים אותי, צריכת האלכוהול תעלה (בקרב בני נוער היא תשאר אותו דבר) ואם הבארים יסגרו בשעה 2 כך גם תאונות הדרכים (מספרם יעלה).

eLad 27-10-06 20:12

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI
נניח שהמחקר אמין ובמקרה הזה לדעתי הוא אמין, אנשים נוהגים בשעות מאוחרות רק כאשר הם חוזרים מפאבים? לא חסר מקומות אחרים לבלות בהם? ובמקומות האלה (יהיו אשר יהיו), אני בטוח שכל מי שירצה יוכל לצרוך אלכוהול. אם היו שואלים אותי, צריכת האלכוהול תעלה (בקרב בני נוער היא תשאר אותו דבר) ואם הבארים יסגרו בשעה 2 כך גם תאונות הדרכים (מספרם יעלה).

זו תרבות הנהיגה בישראל ושום דבר לא יעזור.

Elior 27-10-06 21:49

זאת תרבות הנהיגה ותרבות השתייה. בימינו אנשים כבר "מתדלקים" אלכוהול שהם קונים בסופר. בין אם הם בדיוק יוצאים למועדון, או כשהם במועדון ויוצאים החוצה לאלכוהול שלהם, או שהם סתם נוסעים לכל מקום אחר או אפילו שותים ונשארים בבית.

החוק הזה יעשה רק צרות.

Alon.R 27-10-06 22:23

ציטוט:

נכתב במקור על ידי alex
לא קראתי את כל התגובות, אבל בוא נסכם בשורה אחת כולם נגד החוק.
ובכן כמה שזה לא מפתיע אבל אני לא נגד החוק, אלה להפך הוא הנכון, אני בעד החוק.
מדינת ישראל נמצאת במצב מביך מאוד כלפי העולם, 85 אחוז המשתמשים בפורום זה לא יקבלו בגרות מלאה, מתוך ה85 אחוז האלה 10 אחוז ישפרו ומתוך ה10 אחוז אלה 1-3 אחוזים ילמדו השכלה גבוהה. זה המצב בהקשר לחינוך (ואז אותם ה85 אחוז יגידו "מה קשר?") אז הנה לכם הקשר...

תאונות דרכים קורת בגלל הנעור החסר אחריות של ישראל, זה קורה בעיקר בגלל שפשוט לא אכפת לנו (אחרת למה רק 20 אחוז היו יוצאים עם תעודות בגרות מלאה?), המעודנים האלה אינם מעודדים תרבות שתיה , הם גם לא מעודדים שתיה נכונה, ולמעשה כל מה שמעניין אותם זה כסף, למעשה הם פעלים רוב ימות השבוע, ומאפשרים לבני נוער (שטרם מלאו 18 שנה לקנות אלכהול) ובדרך כלל ל"בחורות" הוא חינם (ואל תגידו לא , כי אני הפקתי כמה פרסומת בהם היה הפרסום הזה) עד Y זמן.
אותם בני נעור שכל עניינים הוא לשתות ולבלות מבלי לחשוב על היום שאחרי מאבדים מתחושת הזמן והנה לכם מתכון נהדר לתאונת דרכים !
סגירת מקומת השתייה שפועלים אחרי 2 בלילה היא בעלת חשיבות שאין כמותה, ומטרתה לסייע לא רק לבעיות בתאונת הדרכים אלה לתת רענון לנעור הישראלי , שאין מטרתו לבלות עד גיל 18 אלה לדעת את מקומו ואת סדרי העולם, המועדנים לא מעניינים מה אתם עושים בבוקר שלמחרות. וגם לא אכפת להם מי נוהג (אם בכלל).
אנחנו צריכים להתחיל לפתח סוג של תרבות אחידה בארץ, מדוע לא נהיה כמו האירופאים? כל כך רע באירופה?

תגיד אתה שונא ילדים?
היו לך טראומות בילדות שאתה כזה אנטי הנאה?

איך הגעת בכלל לסטיסטיקה הזאת שמהפורום 85% לא יעשו בגרות מלאה?

ואיך זה בכלל מתקשר להצעת החוק, ולעזעזל (!) איך זה מתקשר לתלמידים ובכלל (!!) למציאות.

אני לא יודע אם אתה תלמיד, אבל מי שתלמיד יכול להגיד לך שלא כל יום משתכרים בטח לא שלמחרת יש בצפר, אם משתכרים זה רק ימי שישי וזה גם לא קבוע בכלל.

ואם כבר אנחנו מדברים על תלמידים שיכורים, אז אני יגיד שרוב החברים שלי מהתיכון (לא מהחבר'ה הקרובים) בכלל לא שותים, לא מעשנים נרגילה - כלום!

אז איך כל זה מתקשר, אלכס כרגיל התגובות שלך חסרות כל קשר למציאות.

צא החוצה, "תרד אל העם" אם חברי הכנסת לא, אז לפחות אזרח פשוט כמוך.

ועוד משהו,

אנחנו מדברים פה על סגירת פאבים בשעה 2, לא?
פאבים משמע - אסירת מכירת אלכוהול לקטינים, אז איך החוק מתקשר לאותם קטינים כאמור תלמידים?

אם הפאב שם זין ומוכר אלכוהול לקטינים אז למה שלא ישים זין עוד יותר גדול על סגירת הפאב בשעה 2?

וכן אני גם מכיר מועדונים שמוכרים עד שעה X אלכוהול לקטינים, סבבה..
אבל למה לעזעזל אתה חושב שקטינים הולכים בימי חול?

לרוב המסיבות הם בימי שישי.

וכמו שכבר אמרתי, אם הם מוכרים אלכוהול לקטינים אז הם גם לא יסגרו את הפאב בשתיים בלילה.

אגב,
כל המשפחה שלי עם בגרות מלאה ואבא שלי עם תואר בכלכלה והם נגד החוק, ולא הם לא יושבים בפאבים כל יום או שבוע שבוע, הם פשוט יודעים שהחוק הזה מטופש ולא יעיל.

alex 28-10-06 07:46

רוב המחקרים שנעשו, בדרך כלל נעשו על ידי אנליסטים שלא קשורים לממשל או לשום גורם אחר.
לפי הבנתי, ולפי קריאת הצעת החוק, מדובר בכל ארגון שמוכר אלכוהול אחרי השעה 2 , לכן סביר להניח שגם המסעדות יסגרו.

תשמע, Alon.R ברור שלא ציפתי לתגובה אחרת מנוער.
ואתה לוקח הכול באופן כוללני מידי ואתה צריך לדלל את ההודעה שלי כך תתאים לגביך (ולפי ההודעה שלך בגלל לא מכוונת אליך).
כמו שאמרתי, זו הייתה בסך הכול השוואה פשוטה, מקומת הבילוי אינם נושאים בשום אחריות בשום קשר לשום גורם (לא לנעור ולא אנשים בוגרים), תלמידים (להלן: "נוער") לא מסוגלים לשפוט כמו שצריך בגיל 16 וכל עניינים הוא לבלות בין רגע, מקומת הבילוי מנצלים עובדה זו על ידי הגדלת הרווחים שלהם וניצול אותם בני נוער.
רוב המסיבות הן במהלך השבוע (ובימי שישי גם).
כמו שאמרתי , המון מקומת בילוי לא מכבדים את החוק למכירת אלכוהול ורק לעיתים רחוקות מבקשים תעודה מזהה, וכאשר יש כניסה בררנית (אז הדוד שעומד בחוץ הוא האבא של החברה שהיה פעם של החבר ...) אפשר בקלות להכנס לבני נוער על ידי אותם קשרים לא חוקים.
מרבית הקטנים כן הולכים בימי חול (או בכול יום בו יש מסיבה).
אני שמח לשמוע שכל המשפחה שלך עם בגרות מלאה.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 13:05.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ