![]() |
ציטוט:
|
דווקא בתחום של תמונות אני מסכים עם הסולטן. זמן הטעינה יכול להיות קריטי לפעמים וצריך לבצע פשרות.. גם אני שומר על JPEG 80 ברוב האתרים, ואפילו GIF כשאין איבוד צבעים/איבוד הצבעים מינימלי
|
לא משתמשים בGIF נקודה. האיכות ירודה והשקיפות לוקה בחסר. אם כבר אז JPEG אבל גם..
אנחנו משתמשים רק בPNG. עושים קאשינג כמו שצריך והכל עובד יפה http://www.bradleyandcompany.com/blo...s-gif-jpg-png/ |
איזו איכות ירודה יש לGIF אם בתמונה פחות מ-256 צבעים? זה ממש לא נכון.
להשתמש רק ב-PNG זה נחמד, אבל כשאתה חושב על תעבורה ומהירות טעינה ולא על "יואו איזה יופי הצל הזה יוצא כששומרים ב-PNG", לפעמים GIF/JPEG לוקחים. מה גם, שאני אישית התרגלתי להימנע מ-PNG כיוון שIE החל לתמוך בו בצורה נורמלית רק מגירסא 7 (ואני מתכנת עוד מהרבה לפני). השיקול הזה אמנם לא רלוונטי לרוב האנשים, אבל עוד יש מערכות שמשתמשות בIE6 (ברוב המקומות הציבוריים, למען האמת). מעבר לזה, ברור שזה כיף לעבוד עם PNG והרבה יותר נוח, אבל מעבר לנוחות בבנייה הראשונית - מה יוצא לך מזה הלאה? (אלא אם אתה באמת צריך את היכולות של PNG בשקיפות, שזה ברור למה שום פורמט לא יכול להתחרות איתו) עריכה: ובוא אני אצטט לך קטעים נבחרים מהמאמר ששלחת, ההחלטה בידיים שלך... ציטוט:
|
ציטוט:
ואני יכול להגיד לך שהרבה מקרים יש אצלנו לפחות צורך שקיפות- כך שזה הרבה פחות כאב ראש. עושים קאשינג וספרייטים כמו שצריך והמצב טוב יותר. |
אוקיי קצת סדר בעניינים, אם רוצים שקיפות זה PNG.
אם רוצים טעינה מהירה לוקחים GIF בתנאי שזה לא פוגע בצבעים. אם רוצים טעינה מהירה וה GIF פוגע בצבעים אז לוקחים JPG. אני צודק? |
גם לא בדיוק, אם רוצים שקיפות של פיקסל אחד לפעמים עדיף GIF, אם רוצים שקיפות ALPHA משתמשים תמיד בPNG ולעיתים רחוקות PNG-24 משתלם מ-JPEG. כל מקרה לגופו, ואם אין לך כוח לבדוק - אל תשתמש בPNG-24 אם אין לך סיבה מיוחדת (זו דעתי לפחות).
|
אני אישית משתמש הרבה ב PNG
בכל מקרה , מעניין שאף אחד לא הזכיר שפוטושופ שומר הרבה מאד האדרים בתוך התמונה שלפעמים מגיעים למשקל של עד 20 אחוז מהמשקל של התמונה ואת זה אפשר לבטל בקלות... |
מעניין לגבי הפוטושופ. אשמח אם תרחיב או תפנה לקישור.. לא ידעתי את זה
אני חושב בכל מקרה שהקיצור ההולם ביותר הוא "אם אתה רוצה כאב ראש תתחיל לחשוב כל פעם איזה סוג לשמור". |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 23:38. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ