![]() |
ציטוט:
|
בוא אני יעשה לכם קצת סדר, בתור משוחרר טרי מחיל המודיעין, ועם חברים בשלל יחידות מובחרות (קרבי ולא קרבי)
תלפיות: 3 שנים לימודים בעברית בגבעת רם בירושלים, לפני זה עושים טירונות 07 עם גבעתי, ובאחת מחופשות הקיץ עושים סדנת קרב (מבלים כמה ימים עם כל סוג של יחידה קרבית, יורים בטנקים ותותחים בין השאר) אה כן, ובשביל להתקבל צריך להיות סופר מצטיין בתיכון, אם אין לך בגרויות של 97 ומעלה, ולא הרחבת פיסיקה/מחשבים אין לך סיכוי להתקבל. אחרי 3 שנים אתה יוצא סגן (שתי ארונות), ואתה (בעקרון) יכול לבחור לאן להגיע, בד"כ משבצים במודיעין ובחי"א. המטרה של התוכנית זה לשפר את הצבא, יש שמה את האנשים הכי טובים שאתם יכולים לחשוב עליהם, גם מבחינת מוחות וגם מבחינת אישיות. כל שאר התפקידים שנאמרו פה על בחיל המודיעין נתמ"מ זה לא ממש קורס מובחר, 95% מהמסיימים מבלים 3 שנים בלתקן מחשבים, בודדים האנשים בעלי המוטיבציה שעושים משהו עם עצמם ומגיעים לתפקידי סיסטם בכירים. לגבי השאלה המקורית, מקרבי לא יוצאים עם מקצוע, אלא עם חברים וחוויה של פעם בחיים. מי שרוצה מקצוע, שילך להיות ג'ובניק, יש לך הרבה יותר שליטה במה אתה עושה עם עצמך ואתה יכול לרכוש מקצוע לחיים ביותר קלות (ע"ע נתמ"מ). כל מי שרשם פה שחובלים וטייס זה מקצוע, אתה מסיים את החובה שלך לצבא לקראת גיל 30, רוב האנשים נשארים כבר בצבא.. לילה טוב |
ציטוט:
הם נמצאים איתם רק חלק מאוד ספציפי. ודיברתי עם איזה עתודאי והוא אמר שאחרי שאתה מסיים את החלק הלימודי בתלפיות אתה יכול להתחיל מסלול ביחידה קרבית כל שהיא ולהתקדם שם והמטרה של הצבא היא שתגיע למקומות כמה בכירים ותוכל לעזור בפיתוח של דברים אחרי שאתה יודע מה השטח צריך. ורוב הטייסים לא חותמים קבע אחרי ה 9 הראשונות,ככה זה לפחות אצלינו בטייסת. |
רגע תלפיות זה עתודה?
ומישהוא יודע את המספר של יחידת האיתור של חייל האויר? |
טירונות 07 ?
פאק זה מטורף בהתחשב שרובם היו בביצפר חנונים ברמות על |
שליחטא לא כל ילד עם ציונים גבוהים הוא חנון.
קח אותי לדוגמא; מתמטיקה 005 93 006 92 אנגלית E 97 ואני ממש לא רואה את עצמי חנון על, כל שבוע כמעט מסיבה במסגר, 75% מהזמן הפנוי שלי אני עם חברים, השעיות והברזות, ואין לי משקפיים ;-), אז אל תזלזל ותגיד שכל אחד עם ציונים גבוהים הוא חנון. |
ציטוט:
תלפיונים בד"כ לא, ואם כן זה קורס טיס |
omercent, סתם מעניין אותי.. איפה היית במודיעין? זתומרת, באיזה תחום? ואם עשית קורס..
|
ציטוט:
אבל עדיין 05 זה חתיכת טירונות... יש אנשים סבבה עם ציונים גבוהים.. לא חייבים להיות חנונים.. אבל רובם באמת חנונים על.. והציונים שלך עדיין הם ציונים של אחלה תלמיד.. גם לי היו בערך ככה.. אבל זה לא תלפיות.. |
ציטוט:
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 16:15. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ