![]() |
ציטוט:
שחילוניים לא נלחמים? שלא שולחים חילוניים לשדה הקרב? ששונאים כיפות סרוגות ושולחים אותם להיהרג? מה זה אומר ? |
דתי-מתפלל יום יום שומר וצוות וכו' .
אשכרה פינגויין אמיתי ! |
ציטוט:
הוא מאלה שחושבים שדתיים הם משתמטים וכו' הוא לא יכול להבדיל בין הסוגים .. אני רק מסביר לו |
ציטוט:
ולמי שכתב את זה צודק, אצלנו היו יחסית הרבה דתיים (דתיים לאומיים). |
עכשיו לכל אלה ששואלים למה רשמתי גזעני יש כאלה ששונאים חילונים/דתים
יום כיפור חילונים נסעו באופנים ליד בית כנסת הדתים זרקו אבנים...זה גזעניות לדעתי |
לדעתי רובנו שוחכים מה השם השני של המדינה שלנו...
"מדינת היהודים"... זה לא משנה אם אתה דתי מסורתי או חילוני, כולנו צריכים להיות ביחד ולאהוב אחד את השני. מי שאומר שהוא "שונא דתיים" או שהוא ילד קטן שעדיין לא התבגר או שאין לו מקום ב"מדינת היהודים" שהיא המקום היחידי שיש ליהודים... |
ציטוט:
אולי אשנה את דרך הראיה שלי... כיום הראיה שלי היא שדתיים שגרים בבני ברק לא משרתים בצבא.. |
חסר אמונה :)
לא מאמין שיש מישהו למעלה ששולט על הכל |
ציטוט:
כמובן אלה רק שני זרמים ושניהם ביהדות הרבנית- יש לך קראים, יש לך רפורמים, יש שומרונים (שהם לא יהודים) וכו... נ.ב ההבדל היחיד בין דתיים חרדים לבין אלה שלא משרתים בצבא בגלל "מצפון" (פחדנים מלוכלכים) שהחרדים עושים את זה עפ"י חוק, לפי החוק כל עוד הבנאדם לומד תורה בישיבה הוא לא צריך להתגייס, הפחדנים לא עושים את זה לפי חוק וניכנסים לכלא. זה לא הופך את זה לבסדר, אך מבחינה חוקית החרדים לא חייבים להתגייס כל עוד הם לומדים תורה. |
ציטוט:
|
ציטוט:
הכנסת מייצגת את העם, אם תרצה או לא תרצה ולפי הכנסת העם החליט לאשר את החוק. |
חילוני, גיזעני ממש לא
|
מסורתי,
מה שכן, שונא דתיים בדם. |
ציטוט:
יש היום גדוד נח"ל חרדי, ויש הרבה חרדים גם ביחידות הכי קרביות . אבל מה שמדהים שמדברים פה בכלל על דתיים ולא על חרדים ... הסא"ל מסיירת מטכ"ל שנהרג הוא מישיבה בעלי (אח שלו הוא גם קצין בסיירת) רועי קליין שקפץ על הרימון .. מישיבה בעלי ועוד עשרות חיילים דתיים שנהרגו במלחמה הזאת, למרות שאולמרט באמצע המלחמה אמר שהמלחמה הזאת תתרום להעפה שלהם מהבית |
מסורתי
|
ציטוט:
ציטוט:
מה שכן מפריע זה החרדים, שהם עושקים עושקים ועוד טיפה עושקים ולא תורמים כלום, אלא מקללים, מכים ואם יכלו, היו גם הורגים חיילים שמגנים עליהם. |
בס"ד
אני יהודי פשוט |
ציטוט:
הייתי בטקס השבעה בכותל של אחי לפני כמה זמן עוקץ חרוב לביא נצח יהודה נחשון שמשון ודוכיפת וכולם שםםם עם כיפות סרוגות לא צוחק 80% כל מי שראה את הוידיאו נגנב אצל החרדים יש בעיה ... בכל זאת חלק מהם מתגייסים ... אבל קרא תגובה למעלה "אני שונא דתיים בדם" .. בגלל זה היטלר עשה ת'שואה יש פה ילדים שחושבים ככה |
ציטוט:
בינתיים, לא ראיתי אף אחד בעם עושה משהו רציני בעניין הזה. מקימים מפלגות, עושים הפגנות קטנות...כולנו יודעים שאם לעם היה ממש אבל ממש איכפת מהעניין היית רואה הפגנות ענק נגד "חוק טל" עד שהוא היה מתבטל. משיחות בעבר עם חרדים, לא הייתי רוצה שהם ישרתו בצבא (רובם). הם משוגעים, אם עכשיו רק אומרים שיש פשעי מלחמה (ואין) אז לא נוכל להגיד שאין, ברגע שמישהו נלחם לפי חוקי התורה ולא לפי חוקי המדינה זו לחימה ללא רחמים עד השמדת האוייב ועמו. לא היו מחוקקים חוק אם הוא לא היה משרת את האינטרסים של המדינה, ופה האינטרס הוא הגנה על השם הטוב של המדינה בחו"ל, שגם בלעדי החרדים בצבא הוא לא משהו. ציטוט:
בלי קשר: רועי קליין הוא גיבור שהרבה זמן לא נראה בישראל, הרבה זמן...לא כל אחד היה יכול לקפוץ על רימון, במיוחד שהוא באותו הזמן היה הכי בכיר בשטח. |
"חילוני-עושה מה שבא לי מתי שבא לי" :פ]
|
ציטוט:
אתה יודע, אי אפשר לקבל ולקבל ולקבל מבלי לתת משהו בחזרה. בעצם אפשר, זה נקרא לעשוק.. |
חילוני-עושה מה שבא לי מתי שבא לי ודוגל בדרוס כל דוס השמד כל חרד. למה אני צריך למות בשביל במדינה והם לא?
|
ציטוט:
אבל אתה צודק ב-100%, התגובות שלי באות לאלה שאמרו "אני שונא את כל הדתיים", ובגלל הבורות לא יודעים שלא כל הדתיים חרדים. אני גם חושב שמה שקורה עם החרדים לא בסדר, אך כאשר הם מהווים אחוז ענק באוכלוסיה שכולו באותה דעה (זה לא חילוניים שאחד ככה ואחד ככה) יהיה קשה לבטל את החוקים האלו. |
ציטוט:
זה מה שהיטלר חשב על היהודים .. תראה איך זה נגמר מה אתה מבין מהחיים שלך מה ? אתה יוצא מהבית ? קודם שכבר הוכיחו מיליון פעם פה .. הם מתו פי 100 יותר ממך בעלי, יישוב של 2000 תושבים מתו יותר לוחמים מתל אביב . בתל אביב גרים פי 500 יותר תושבים ....(נשמע הגזמה ... אבל לא .. פי 500) אתה מבין כמה אתה לא מבין ? מי שנהרג בשביל המדינה זה הדתיים מי שכל היום מגרבץ מול המחשב זה אנשים כמוך ... |
דתי לא חרדי עם כובעים וזה ..
אבל שומר שבת, קידוש, חגים תפילין כל בוקר כולל התפילה המלאה לפעמים ... אנחנו יהודים לא? "איש איש באמונותו יחייה" |
ציטוט:
|
ציטוט:
לישראל לא היו מלחמות נוספות, למשל העצמאות, ההתשה, ששת הימים, כיפור, שלום גליל ? וחוץ מזה, תפסיק לחרטט כבר שלא נהרגים אנשים מהמרכז והחבר'ה בת"א לא תורמים כלום. כי אני מכיר הרבה מאוד חבר'ה שהם קרביים באמ-אמא של הקרביים ורואים את המוות בעיניים כל יום. ציטוט:
ואז מה אם הם הרבה חבר'ה באותה דעה, מול זכויות יש גם חובות. הם לא רוצים לשרת ולתרום למדינה (מצידי שיתפרו דגלים לרכבים ליום העצמאות, אבל שיתרמו משהו)? שגם לא יצפו לקבל כספים בתמורה (אהם אהם מעיין החינוך התורני של ש"ס, אהם אהם מענקים למשפחות ברוכות אבל מה זה ברוכות של 14 ילדים, אהם אהם ביטוח לאומי, השלמת הכנסה ...) |
ציטוט:
הם נהרגים שמה כי הם בחרו להיות שמה והם גוררים לשמה חיילים שישמרו להם על התחת וחיילים מתים שמה סתם על איזה גבעה מזדיינת שאין בה כלום חוץ מכמה ישיבות. |
חילוני עושה דברים ביום שבת
|
ציטוט:
כיום אני בטוח שרוב הלוחמים הם לא מעשרת הערים הגדולות, בלי קשר דתיים/חילוניים. אבל לא כל הצבא בנוי על לוחמים כפי שידוע לכולנו, יש הרבה יותר מזה ושאר היחידות לא פחות חשובות. וזה לא משנה, כולנו עם אחד אם נהרג מישהו מת"א זה בדיוק כמו שיהרג מישהו מהתנחלות נדחת בשומרון. ציטוט:
שמאלני וימני שמתעסקים בפוליטיקה, דווקא יבחרו בדעה המנוגדת לדעה של השני. ציטוט:
אם לא רוצים לחכות לרגע הזה, הגיע הזמן שמי שבאמת מעוניין להפסיק את העניין יתחיל במחאתו. ציטוט:
ציטוט:
לפי מה שאתה אומר אז שיקראו לי למילואים אני אומר שאני לא מוכן לצאת לפעילויות של סיכול פיגועים בדרום..מה איכפת כולה יש שם עיר אחת גדולה וכל השאר חול. |
זה ידוע שהמושבניקים והקיבצוניקים הולכים לקרבי והעירונים הם גובניקים..
מה הקשר דתיים אני לא מבין?! אפשר לראות את זה גם בפורום, רוב האנשים כאן הם גובניקים\מודיעין\מחשבים.. במושבה שלי יש משהו כמו 3000 תושבים ויש לנו 60 חללי צה"ל, אף אחד מהם לא דתי למרות שחצי מהמשובה כאן היא דתית.. |
ציטוט:
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
ציטוט:
וחוץ מזה, אני רוצה לחזור בחתיכה אחת הבייתה, לא נכה ובטח ובטח שלא בארון |
ציטוט:
המשפחה של עירונית מאז ומתמיד וכמעט כל בני המשפחה התגייסו ליחידות קרביות ו/או הצטרפו אליהם (בתקופת מלחמת השחרור). בנוסף, לדעתי, לא הייתי לוחם פחות טוב מהלוחמים שבאו מיישובים לא עירונים. ואם ניקח את זה כמדגם מייצג, בזמן שאני שירתתי בצנחנים מספר העירוניים היה גדול ממספר המושבניקים/קיבוצניקים (לפחות בפלחו"ד). ואתה אומר כל השאר מודיעין כאילו הם אפסים. אני בטוח שתתגייס לצבא (אם בכלל תתגייס לקבי) אתה תבין כמה המודיעין חשוב לאפ חות מסיירת מטכ"ל, קומדנו ימי, יחידות החי"ר וכו... |
ציטוט:
|
ציטוט:
אם אתה רוצה, נשנה את זה למגלן, שייטת, פלס"רים, עורב, שריון וכו... ואם אתם מתעקשים, הכוונה שלי היא שיחידות מבצעיות לא פחות חשובות מיחידות מודיעין שחייליה נחשבים ג'ובניקים. ידוע לי שהיחידה כפופה למודיעין, לא ידוע לי על הפעילויות של סיירת מטכ"ל, אך מה שאני יודע שלא פעם הם "ירדו" לרמה שלנו אנשי החי"ר ויצאו כמו "כלבים" לתפוס מבוקשים לא כל כך גדולים בטול כרם. |
ציטוט:
מי שהולך למודיעין\גוב'נקיים הם בדרך כלל אנשים שרוצים לחזור הרבה הביתה, לחזור שלמים הביתה, ולשרת את המדינה בלי לקחת סיכון עצמי על עצמם.. לעומת המושבניקים והקיבוצניקים ש99% מהם הולכים לקרבי שמוכנים לסכן את עצמם בשביל המולדת. וברור שאני יהיה קרבי, יש לי פרופיל 97 ( נראה לי ) |
ציטוט:
ציטוט:
אני לא רואה הבדל ביני ובין אנשים אחרים מהעיר שהמשרתים בקרבי למושבניקים/קיבוצניקים שמשרתים בקרבי. לדעתי אפילו אין מחסור ביחידות קרביות (שאני הלכתי לגיבוש צנחנים היו הרבה יותר מהכמות שצריכים, רוב הסיכויים שמי שלא עבר המשיך ליחידה קרבית אחרת), כך שזה ממש לא משנה מי הולך ליחידות קרביות, העיקר שיש כאלה. במלחמה הזאת התקשרות ניסתה להראות כמה התל אביבים (שמייצגים את המרכז) מנייאקים ג'ובניקים בגלל שהם יוצאים לבתי קפה בזמן המלחמה בצפון. אבל משום מה לא זכור לי שתושבי הצפון בכו שירו קסאמים על שדרות או שחיילים ישבו וחטפו מרגמות וטילים בעזה יום יום. אבל נעזוב את זה. מה עם הדור של פעם? גם אז רק קיבוצניקים שירותו ביחידות קרביות? כדאי לך לעבור באחת האנדרטות שבר"ג, אנדרטה לזכרם של התושבים שנהרגו בעיר רק במלחמת השחרור (בלחימה, לא בפעילות טרור). או שתעבור בבתי ספר ותראה שגם בקטנים ביותר יש לך יחסית לוחמים רבים שנהרגו (גם בדור הזה וגם בדור העבר). אז בבקשה, אני יודע שקיבוצניקים ומושבניקים מוכנים למות בשביל המולדת, אך לא חסר עירונים שמתו, ימותו ומוכנים למות בכל רגע. ציטוט:
עריכה: אם זה עניין של "גאוות יחידה" (אם אתה קיבוצניק/מושבניק) אז בשמחה אני אתן לך את התואר- מושבניקים/קיבוצניקים הם הרוב בקרבי, אך בטח שלא הרוב המוחלט. אם זה נותן לך איכשהו הרגשת כבוד (יש כאלה שזה נותן להם) אז בכיף, אבל תזכור שכל חייל שמתגייס לקרבי לא עושה את זה בשביל קיבוץ, מושב או עיר אלא עבור המדינה- שחייל נהרג לא כתוב נהרג על קידוש העיר רמת גן (לדוגמא). |
ציטוט:
|
| כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 23:58. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ