![]() |
למה אתם חושבים שמנוע החיפוש הוא אם רחמניה?
את גוגל (מנוע החיפוש) מעניין דבר אחד - רלבנטיות. אתם לא אמורים לדאוג לקידום האתר שלכם, אתם אמורים לדאוג שהאתר יתאים להיות ראשון בתוצאות שתרצו. אבל מה לעשות, כשיש ביקוש - יש היצע, כשמישהו צריך להיות ראשון במנוע החיפוש - תמיד יהיה מישהו שיעשה מזה כסף. ולכן, זה בסדר גמור לנסות לקדם את האתר שלכם, אבל גוגל לא אוהב, ובטח לא יתחשב בבעלי אתרים. מחר ynet יכולים להחליט לשים לכם קישור מדף הבית, על זה יש לכם שליטה? לא! זה יעזור לקידום האתר שלכם? כן! באותה מידה אתר משכונה רעה יכול לשים לכם קישור מדף הבית, יש לכם שליטה? לא. זה כל העניין בקישורים! גוגל יכלו לסדר אתרים לפי הצבעות, אבל אז הוא לא היה כ"כ פופלארי. הקישורים הם כמו הצבעות, והתוכן של האתר חשוב לא פחות. ולא, קישור אחד מאתר רע לא ידפוק אותך. כמו שקישור אחד מynet לא מספיק כדי להעביר אתר למיקום ראשון בביטוי מאוד תחרותי, וכמו שדיווח אחד על ספאם ב-gmail לא יגרום לשולח להכנס לתיבת הספאם בכל מייל. |
ציטוט:
איך זה קשור לנושא הדיון שבה לשאול אם אפשר לפגוע באתרים מתחרים? במשפט אחד לפותח הדיון - לא קיימת שום דרך שבעולם שבה אתה יכול לפגוע באתר מתחרה שלך אלא אם כן תפרוץ לו לשרת או שיש לך גישה לאתר של הבנאדם וכדומה. במילים אחרות - אתר מסויים יחשב לאתר משוכנה רעה אך ורק על ידי הדברים שמופיעים אצלו באתר או הפעולות והדברים שהוא עושה! לדוגמא: - מקשר לאתר רע - משתמש בשיטות רעות לקידום האתר - מנסה לרמות מנועי חיפוש (אוברלוקינג - אם כך קוראים לזה), טקסט מוחבא, טקסט בלתי נראה קישורי ספאם ועוד |
ציטוט:
אבל אם יהיו 2 קישורים רעים לעומת 200 קישורים טובים, גוגל לא יעשה כלום. אני אפסיק להתכווח, אתם פשוט לא לומדים כלום :-/ אגב, 10 קישורים מאתרים שהם "שכונה רעה", לא יגרמו לדעתך לגוגל להסיק שהאתר לא איכותי? (ספאם). וקוראים לזה בלאק האט - כובע שחור. |
ציטוט:
בכל מקרה, למה ש-10 אתרים משכונה רעה יקשרו לסתם אתר ברשת? וגם אם כן למה שגוגל יחשוב שהוא אתר רע? רק בגלל שמקשרים אליו אתרים רעים אחרים? לדעתי גם אלף קישורים מאתרים רעים לא יכניסו אותך לשכונה הרעה כל עוד אתה לא עושה דברים רעים. |
לפי דעתי תאי צודק,זה לא נראה לך מוזר שאתר מקבל אלפי קישורים מאתרים שנחשבים שכונה רעה? זה בטוח מדליק לגוגל איזה נורה.
|
ציטוט:
ותקבל 1000 קישורים מכל 1000 האתרים הטובים בעולם, לדעתך לא תגיע למקום ראשון במילה הזאת? |
אני חושב שזה לא נכון, כי אם זה היה ככה כחברה לקידום אתרים הייתי פותח אלף אתרים שהם שכונה רעה ומפנה למתחרים שלי קישור.
וזה לא בלתי אפשרי, במיוחד לחברה אשר מומחית לקידום אתרים, אם למשל במילה ידוע שזו מילה קשה, למה לא לשלוח לכל ה10 אתרים הראשונים קישורים מאתרי זבל ולהוריד אותם מהאינדקס? המנוע כבר לא ייתן תוצאות רלוונטיות אני צודק? זה נכון שאם המנוע היה כולו צדק, ללא מקדמים אז כן, יכול להיות שאם המון אתרי זכונה רעה מקשרים אליך זה אומר משהו, אבל גוגל יודע טוב מאוד שיש מקדמים והם יודעים על העניין של השכונה הרעה ויודעים מה המקדמים מסוגלים לעשות. |
ציטוט:
|
ציטוט:
לא, קישור אחד לא יגדיר אותך כשכונה רעה, וגם לא שניים או שלוש. |
לפי מה שאני הבנתי מפורומים בארץ ומחו"ל בדקו את זה חלק מהמקדמים ואמרו שזה לא פגע להם בקידום, אבל עד שאני לא אבדוק את זה אני לא אוכל לתת טענה נחרצת על זה אלא רק את דעתי.
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 08:44. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ