הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   קריסתו של שרון (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=36369)

Pro-Host.co.il 19-12-06 14:44

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Alm (פרסם 390857)
תן לי לחדש לך, ניצחנו... אומנם בדרך עגומה ועם הרבה תקלות אבל לא הפסדנו במלחמה.

מעניין איפה החיילים החטופים שלנו כרגע..
בבית? לא, בלבנון..
אולי לא הפסדנו, גם לא ניצחנו.

נותן בראש עם mp3 19-12-06 14:54

למרות שהוא מושחט
ההבדל בין שרון לאולמרט
ששרון יודע איפה חיזבללה נימצא
ואולמרט לא יודע
זה העניין
הוא יודע איפה ניסראללה נימצא
והיו תפוסים אותו כבר

Fector 19-12-06 14:57

ציטוט:

נכתב במקור על ידי נותן בראש עם mp3 (פרסם 390899)
למרות שהוא מושחט
ההבדל בין שרון לאולמרט
ששרון יודע איפה חיזבללה נימצא
ואולמרט לא יודע
זה העניין
הוא יודע איפה ניסראללה נימצא
והיו תפוסים אותו כבר

חחח

די להיות טמבל

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Alm (פרסם 390857)
תן לי לחדש לך, ניצחנו... אומנם בדרך עגומה ועם הרבה תקלות אבל לא הפסדנו במלחמה.

בטח שהפסדנו ...

היה 3 מטרות למלחמה -
א. להחזיר את החטופים
ב. להעיף את חיזבאללה מהגבול
ג. להוריד לחיזבאללה את היכולת של הקטיושות

א. החטופים שם
ב. חיזבאללה על הגבול
ג. ביום האחרון של המלחמה נורו 250 קטיושות
נכשלנו בהכל

BHXHUI 19-12-06 15:03

זה הפסד במלחמה בשבילכם? אני מקווה, אבל ממש מקווה שאף אחד מאיתנו לא יחווה בתור אזרח או חייל הפסד אמיתי במלחמה.

Alm 19-12-06 15:30

ציטוט:

נכתב במקור על ידי sheeze (פרסם 390880)
לא ניצחנו (אבל גם לא הובסנו). המטרה הראשית של היציאה למלחמה לא הושגה - השבת הבנים הבייתה.

נכון, אבל בנוסף ובעיקר הפסקת ירי הטילים, וזה אכן הושג לזמן מה.

eLad 19-12-06 15:35

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI (פרסם 390905)
זה הפסד במלחמה בשבילכם? אני מקווה, אבל ממש מקווה שאף אחד מאיתנו לא יחווה בתור אזרח או חייל הפסד אמיתי במלחמה.

אז רגע, זה ניצחון?

Dima 19-12-06 15:37

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Alm (פרסם 390915)
נכון, אבל בנוסף ובעיקר הפסקת ירי הטילים, וזה אכן הושג לזמן מה.

יודע מה אלמוג? אני נותן לזה 3 חודשים עד שזה מתחיל מחדש אוקיי? לא השיגו שום דבר במלחמה הזאת, הוכחנו שאפילו כח הרתעה אין לנו.

BHXHUI 19-12-06 16:09

ציטוט:

נכתב במקור על ידי eLad (פרסם 390919)
אז רגע, זה ניצחון?

אז רגע, איפה בדיוק טענתי שניצחנו?

אני לא רואה במלחמה האחרונה ניצחון, בטח שאני לא רואה הפסד.
חיילים היו, חיילים מעולים. מוטיבציה? 2 חיילים חטופים + אזור שלם בארץ משותק = מוטיבציה. האזרחים היו חזקים? כן, אפילו יותר מדי. לממשלה היו ביצים? לא, וזאת הסיבה שניצחון לא היה פה. אולי אפשר להוסיף להכל כשלים של המודיעין, אך אני לא יודע כלום בנושא אז אני לא אביע את דעתי.

ובקשר ל"בריחה" מלבנון, אולי זה מתאים:
המטרות שלנו: שיתוק חיזבאללה, הפסקת הירי, החזרת החיילים.
הושג (על הנייר) בהסכם: פירוק החיזבאללה (לא יקרה לעולם) והפסקת הירי (הושג).

הסיבה היחידה שהסכמנו לזה הייתה (שוב- לדעתי) שלממשל כנראה יש מידע שמאמת שהחיילים החטופים לא בין החיים ועדיף להיכנס למו"מ להחזרת הגופות במקום להמשיך להילחם עוד ותוך כדי להחזיר עוד גופות הביתה.

sheeze 19-12-06 17:00

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI (פרסם 390885)
גם ככה אף אחד לא יכל לעשות כלום בנוגע למלחמה הזאת, קל להסתכל כמו היסטוריון ולהצביע על הטעויות, אך בתקופה של שרון אף אחד לא דיבר על זה.

אין ספק לדעתי שאם שרון היה ראש ממשלה כיום, היינו דואגים הרבה פחות מהמצב הביטחוני (איראן, סוריה, חיזבאללה, שטחים, אל קאעידה- אני לא אומר שהוא ילחם בכולם, אך הוא היה נותן תחושה טובה).

המלחמה הזאת הייתה ידועה מראש בצבא ולממשל. ההערכות שהיו בערך 3 חודשים לפרוץ המלחמה שתוך שנה יהיה עימות עם החיזבאלה. אולי למנוע את ההתחמשות שלהם היה גורם לפתיחת המלחמה שנתיים-שלוש קודם, אבל מצד שני, אם לא מונעים את זה, לא משאירים את הצבא שלנו בצורה כ"כ נחותה לעומת מה שהיה בעבר.
לגבי שרון, חביבי, אולי הוא היה נותן ביטחון לאנשים אבל הוא לא היה יכול לעשות כלום. איראן תמשיך לפתח את הגרעין, סוריה תמשיך להיות במצב ביין מו"מ למלחמה, בשדרות עדיין היו נופלים קאסמים ואל-קאיידה - מה הם קשורים? הם פועלים בעולם...

eLad 19-12-06 17:18

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI (פרסם 390937)
אז רגע, איפה בדיוק טענתי שניצחנו?

אני לא רואה במלחמה האחרונה ניצחון, בטח שאני לא רואה הפסד.
חיילים היו, חיילים מעולים. מוטיבציה? 2 חיילים חטופים + אזור שלם בארץ משותק = מוטיבציה. האזרחים היו חזקים? כן, אפילו יותר מדי. לממשלה היו ביצים? לא, וזאת הסיבה שניצחון לא היה פה. אולי אפשר להוסיף להכל כשלים של המודיעין, אך אני לא יודע כלום בנושא אז אני לא אביע את דעתי.

ובקשר ל"בריחה" מלבנון, אולי זה מתאים:
המטרות שלנו: שיתוק חיזבאללה, הפסקת הירי, החזרת החיילים.
הושג (על הנייר) בהסכם: פירוק החיזבאללה (לא יקרה לעולם) והפסקת הירי (הושג).

הסיבה היחידה שהסכמנו לזה הייתה (שוב- לדעתי) שלממשל כנראה יש מידע שמאמת שהחיילים החטופים לא בין החיים ועדיף להיכנס למו"מ להחזרת הגופות במקום להמשיך להילחם עוד ותוך כדי להחזיר עוד גופות הביתה.

חיילים מעולים זה אין ספק. אבל כשלמילואימניקים אין אימונים מספיקים, חובשים קרביים לא עוברים ריענון (אתה יודע, לא כל מילואימניק חובש קרבי מתעסק ברפואה גם ביומיום), פקודות סותרות מלמעלה, חוסר ראייה כוללת ועוד אז זה קצת פוגע במלחמה. ואני לא חושב שהבמה הפומבית הזו היא להציג את השקפותיי המלאות שכן אני עדיין צריך לציית לפקודות שבאות מלמעלה וזה "קצת בעיה" להעביר ביקורת |Rolleyes|

בכל אופן, מטרות המלחמה היו: להחזיר את החיילים החטופים, להוציא את חיזבאללה מדרום לבנון, הפסקת אש מוחלטת, פריסת צבא לבנון במקום חיזבאללה (כי הוא לא ביקר כ"כ בדרום המדינה שנים טובות) וביטול איום הטילים על ישראל מכיוון חיזבאללה.

חוץ מהתחלת פריסת צבא לבנון על קו הגבול שום דבר לא ממש נעשה (אגב, אתמול בחדשות ערוץ 2 שודרו תמונות שדגלי חיזבאללה הונפו שוב כמה מטרים מהגבול).

ע"פ מה שמתפרסם בתקשורת, רח"ט המחקר באמ"ן אמר בדיון קבינט שחיזבאללה חידש את המלאי שלו וזה עומד כמעט על המספר שהיה לפני תחילת המלחמה. כלומר, הוא לא ממש שותק אפע"פ שהופצץ כהוגן (אולי לא מספיק כהוגן).

הפסקת הירי? בסדר, יש הפסקת אש אבל מצד שני הם יכולים לחדש את ההתקפה בכל רגע נתון (זה לא שחסר להם ציוד/אנשים/ביצים לבצע את זה).

אגב, 120 חיילים הרוגים, מאות פצועים (רפואית) ובטח אלפי פצועים נפשית, 50 אזרחים הרוגים (בערך), פגיעה די גדולה בכלכלה ובבטחון של האזרחים (מה זה אזרחים חזקים??) ואיזה 3500 רקטות שהתעופפו לישראל ואחת גם הגיעה עד חדרה. החיילים לא חזרו הבייתה, אין לנו ממש מידע עליהם גם. זה לא משנה איך תסתכל על זה, קיבלנו זובור לפנים.

נ.ב.
אפילו שהוא המפקד העליון, אי אפשר לשכוח את האמירה האומללה של אולמרט "מה זה עוד יום יותר או פחות לשבת בשבי". נראה לך שהם באמת נוהגים בהם לפי האמנות הבינ"ל והוציאו מהם רק את מה שרשום בפנקס שבי? :-\
ציטוט:

נכתב במקור על ידי sheeze (פרסם 390975)
לגבי שרון, חביבי, אולי הוא היה נותן ביטחון לאנשים אבל הוא לא היה יכול לעשות כלום. איראן תמשיך לפתח את הגרעין, סוריה תמשיך להיות במצב ביין מו"מ למלחמה, בשדרות עדיין היו נופלים קאסמים ואל-קאיידה - מה הם קשורים? הם פועלים בעולם...

אתה מסוג האנשים האדישים.. זה לא טוב.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 21:43.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ