![]() |
האשכול ברח לדיון על נושא מעניין, אך אינו קשור למטרה המקורית שלמטרתו הוא ניפתח.
מועבר לoff topic פותח האשכול רשאי לפתוח אשכול חדש באותו הנושא. |
אוקיי
|
ציטוט:
איפה הוא מדפיס כרטיס בכניסה/יציאה ? אם העובד החליט לשלוח כמה מיילים ללקוחות בלילה, אני צריך לשלם לו שעת עבודה בתעריף לילה? איפה מדובר על פרילנסר ביצע שת"פ עם חברת שרתים? |
ציטוט:
במידה ובעל העסק מעביר משכורת המבוססת על אחוזים בלבד, עליו להשלים את התוספת לשכר מינימום בין אם שעתי, יומי , שבועי או חודשי תלוי בהסכם שלו עם העובד, זה לא משנה איפה יושב העובד אם בבית שלו, במשרדי העסק או בבית קפה. חוק שכר מינימום נועד למנוע ניצול של עובדים, בין עם בעקבות שכר נמוך או על בסיס הצלחה בלבד, הצלחת קיבלת משכורת, לא הצלחת לא קיבלת משכורת. ואגב בנוגע למה שרשמת, עובד משרד דינו זהה לעובד מהבית, ההבדל היחידי הוא בתשלומי נסיעות אם אינני טועה. |
אוקי, אם רק אני ואתה נדון על הדברים לא בטוח שנגיע להסכמה לאור העובדה שאין הוכחה ממשית אתר מוסמך או משהו, אלה אם יש לך הוכחות באתר מוסמך אני אשמח לראות.
בכל אופן נחכה לעוד גולשים אולי הם יוכלו לתת חוות דעת |
אינני עורך דין.
לדעתי הבילבול נובע בגלל השימוש השגוי במושגים של פותח האשכול, מה ש-OMG אומר הינו נכון לתיאור הצעת העבודה של פותח האשכול. פותח האשכול מחפש עובד שכיר שיעבוד לפי שעות (לא משנה אם מהבית או מהמשרד) ויקבל כתמורה רק רווח השווה לאחוזים מהמכירות, במקרה הזה המעסיק חייב להשלים לשכר מינימום לפחות או לשכר אחר שנקבע (עובד שעתי). גם אם הוא עובד מהבית העובד עדיין מדווח על שעות (כאשר המעסיק ראשי להפעיל מנגנונים המוודאים כי העובד אכן עוסק במלאכת העבודה) השימוש הנכון הוא משווק (reseller) או פרילנסר ("עבודה קבלנית") כאשר מדובר באחוזים בלבד (או תמורה אחרת שאינה שכר [כסף]). |
פותח האשכול לא ציין בשום שלב שהוא מחפש עובד לפי שעות. וציין ואמר (באחד התגובות) מספר פעמים שהוא התכוון נטו למשווק/פרילנסר ומטרתו אפילו לקבלת לידים וסגירת עסקאות.
|
הוא צריך לציין זאת בהודעה המקורית בכדי שלא יווצר בלבול. שים לב שהוא ציין שהוא מחפש משווק\פרילנסר רק לאחר ש-OMG איתגר אותו.
כשאני קורא את ההודעה אני מבין שמדובר בעובד לכל דבר (יחסי עובד-מעביד), משמע יש חובה לשלם שכר שעתי\גלובאלי ואם המשכורת מבוססת על אחוזים, יש חובה להשלים למינימום. אם הוא מחפש משווקים או פרילנסרים, הוא היה צריך לציין זאת, שזה גם מגדיר את אופי העבודה השונה. |
אתם פשוט מבלבלים את המוח אז מה שיש עגלות בחול נותנים להם אחוזים על כל מכירה שאתה מוכר הם לא חייבים לשלם להם בשביל שיהיה להם 100% אז תפסיקו לבלבל את מוח אין הוכחה לזה עדיין אתם סתם
מביאים תשובות לא לעניין תביאו הוחכות אם זה נכון בנתיים זה רק דיבורים חבל לדון על זה כל עוד אין הוכחה גם פה בארץ אותו דבר יש מקומות שמקבלים רק אחוזים ולא משכורת רק מכירות אז אל תבואו ותגידו סתם דברים לפני שאתם מביאים הוכחות ושהם נכונות |
ציטוט:
בכל מקרה, הוכחות לא הוכחות, סיפקתי פה חומר ממספר מקורות, אבל במיוחד בשבילך, מצורף פה החוק בכתב, כולל התיקונים שנעשו לו לרבות השנים. http://www.moit.gov.il/NR/exeres/772...78D502FAB9.htm ואני לא מבין למה אתה מקל ראש בכאלה דברים במיוחד ( ציטוט מהאתר של משרד הכלכלה ): "4. אי תשלום שכר מינימום מהווה עבירה פלילית שעונשה מאסר או קנס. על כך אפשר להגיש תלונה למינהל ההסדרה והאכיפה במשרד התעשיה המסחר והתעסוקה. כמו כן ניתן להגיש תביעה אזרחית על אי תשלום שכר המינימום בבית הדין האזורי לעבודה." |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 16:51. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ