View Full Version : מותר לקטינים לחתום על חוזה?
שלום,
אני צריך לחתום על הסכם/חוזה, זה קביל בבית משפט וחוקי?
אם לא אילו דרכים אחרות יהיה אפשר לסכם דברים על פי החוק..
תודה.
אתה קטין אז אין שום משמעות למעשיך.
עד גיל 18.
( לא בדוק במאת אחוזים! )
אמ תלוי בני כמה הם נגיד בני 12 13 אסור להם לחתום גם 15 .
בהצלחה.
אתה קטין אז אין שום משמעות למעשיך.
עד גיל 18.
( לא בדוק במאת אחוזים! )
אתה צודק אחי.
כל עוד אתה מתחת לגיל 18.
החתימה שלך אינה בר תוקף,
זאת אומרת שאינה נחשבת.
מותר לחתום, כל מי שאמר שאסור לחתום סתאם זיין סכל.
מותר לחתום אבלללל וזה אבל גדול, החתימה לא תחשב, ז"א שאם בבית משפט תציג חוזה שאחד\שניים מהחתומים עליו מתחת לגיל 16 החוזה לא תקף.
בעקרון עד גיל 18 אסור לחתום,
אבל אם אתה חותם ולמשל מי שקניתה ממנו רוצה לטבוע אותך הוא לא יכול כי אתה קטין וזה בעיה שלו שהוא החתים אותך,
אבל אם יש לך 18+ הוא רשאי לתבוע אותך לבית דין.
מבחינה משפטית אסור לך לחתום אם אין לך 18+.
OK, אז מה אני עושה במידה ואני רוצה לסגור על עיסקה כלשהי עם מישהו בן 15 ואני עוד מעט בן 15..?
יש איזשהו אפשרות? נוטריון... \= אין לי מושג מה זה.. אבל זה קשור לא? \=
אגב חוץ מהאפשרות של ההורים..
חוץ מהאפשרות של ההורים?
לחכות לגיל 18+:).
סתם,לא יודע.
אבל נוטריון זה מי שמקריא צוואות לא?
אין לי מושג מה נוטריון...
זה מין עורך דין שסוגר עיסקאות בין אנשים לא? \= \= \= \=
יעני צד נטרלי...
OK, אז מה אני עושה במידה ואני רוצה לסגור על עיסקה כלשהי עם מישהו בן 15 ואני עוד מעט בן 15..?
יש איזשהו אפשרות? נוטריון... \= אין לי מושג מה זה.. אבל זה קשור לא? \=
אגב חוץ מהאפשרות של ההורים..
פשוט לעשות את זה בלי חוזה,
אפשר גם לדבר עם אח גדול או משהו.
פשוט לעשות את זה בלי חוזה,
אפשר גם לדבר עם אח גדול או משהו.
אבל אם אח חותם זה אומר שהוא צריך לקבל את "העונש" כביכול אם החוזה לא מתבצע על הצד שלי.. לא? \=
אבל אם אח חותם זה אומר שהוא צריך לקבל את "העונש" כביכול אם החוזה לא מתבצע על הצד שלי.. לא? \=
כן :qqb014:
מותר לחתום, כל מי שאמר שאסור לחתום סתאם זיין סכל.
מותר לחתום אבלללל וזה אבל גדול, החתימה לא תחשב, ז"א שאם בבית משפט תציג חוזה שאחד\שניים מהחתומים עליו מתחת לגיל 16 החוזה לא תקף.
היחיד שאמר את זה נכון זה אתה,מבחינה משפטית אסור למי שמתחת לגיל 18 לחתום לבד,צריך להיות מישהו שאחראי עליו (אפרוטופוס(או איך שלא כותבים)) שיחתום גם...(והוא חייב כמובן להיות מעל 18)....כל עוד זה קורה...כל האמצעים כשרים..
היחיד שאמר את זה נכון זה אתה,מבחינה משפטית אסור למי שמתחת לגיל 18 לחתום לבד,צריך להיות מישהו שאחראי עליו (אפרוטופוס(או איך שלא כותבים)) שיחתום גם...(והוא חייב כמובן להיות מעל 18)....כל עוד זה קורה...כל האמצעים כשרים..
טעות מותר לחתום ומותר גם לתבוע במידה וצריך מעל גיל 14 אתה בר ענישה זאת אומרת שאתה יכול לעמוד משפט\דיון כמו כל אחד אחר אולי אם ההורים אולי לא אבל אתה בהחלט יכול לעמוד למשפט
טעות מותר לחתום ומותר גם לתבוע במידה וצריך מעל גיל 14 אתה בר ענישה זאת אומרת שאתה יכול לעמוד משפט\דיון כמו כל אחד אחר אולי אם ההורים אולי לא אבל אתה בהחלט יכול לעמוד למשפט
בעקרון שנינו לא עורכי דין ואנחנו לא יודעים בדיוק אבל..
זה לא נכון במידה מסויימת....לקטין אסור לחתום...כל חתימה שלו..לא שווה בעקרון כלום..
בשביל התביעה אתה צריך שהחוזה יהיה תקין,וכדי שהוא יהיה תקין האדם שחותם צריך להיות מעל 18..
לא יעזור כלום,זה כמו רשיון בגיל 16 אסור לך לעשות לבד רק עם חתימת הורים...למה?...אנערף..
ד"א
אם עשית חשבון בנק (שזה מגיל 14) שים לב גם שם צריך חתימה ואישור הורים!(עד גיל 18)
בעקרון שנינו לא עורכי דין ואנחנו לא יודעים בדיוק אבל..
זה לא נכון במידה מסויימת....לקטין אסור לחתום...כל חתימה שלו..לא שווה בעקרון כלום..
בשביל התביעה אתה צריך שהחוזה יהיה תקין,וכדי שהוא יהיה תקין האדם שחותם צריך להיות מעל 18..
לא יעזור כלום,זה כמו רשיון בגיל 16 אסור לך לעשות לבד רק עם חתימת הורים...למה?...אנערף..
ד"א
אם עשית חשבון בנק (שזה מגיל 14) שים לב גם שם צריך חתימה ואישור הורים!(עד גיל 18)
אז איך בדיוק פתחתי חשבון בנק? הרי צריך לחתום על מלא מסמכים.
אני חושב שאם אתה פחות מבן 15 אסור לך לחתום.
אז איך בדיוק פתחתי חשבון בנק? הרי צריך לחתום על מלא מסמכים.
אני חושב שאם אתה פחות מבן 15 אסור לך לחתום.
תלמד לקרוא בן אדם........יש חתימת הורים ביחד עם שלך!
לפי כמה ימים הלכתי לבנק וחתמתי לבד על חוזה שהם ישלחו לי מצב החשבון שלי ב SMS לנייד
ואני בן 15 איך אתה מסביר את זה?
נדמה לי מרגע קבלת תעודת זהות מותר לך.
לפי כמה ימים הלכתי לבנק וחתמתי לבד על חוזה שהם ישלחו לי מצב החשבון שלי ב SMS לנייד
שזה אומר שזה לא הגיוני בעקרון...או שזה קבלה ...שזה לדעתי מותר ...(בדומה למשיכת כסף)
לפי מה שזכור לי מימי הבר מצווה.
זה שחתמתי על חוזה של פתיחת חשבון בנק..
וגם אבא שלי חתם.. אז אני לא יודע..\=
לא הייתה שום חתימה מצד ההורים, אני הגעתי לבנק לבד ופתחתי חשבון.
ההורים אפילו לא ידעו על זה...
לא הייתה שום חתימה מצד ההורים, אני הגעתי לבנק לבד ופתחתי חשבון.
ההורים אפילו לא ידעו על זה...
אז שתדע שאסור לבנק לעשות כזה דבר .... לפי מה שאני יודע (אמא שלי בנקאית) מצד שני...אני עשיתי חשבון לפני כמעט שנתיים...
אז שתדע שאסור לבנק לעשות כזה דבר .... לפי מה שאני יודע (אמא שלי בנקאית) מצד שני...אני עשיתי חשבון לפני כמעט שנתיים...
אבל בפועל הם עשו את זה...בקיצור, אני חושב שכדאי שמישהו מאיתנו ייכנס לאתר שיש שם חוקים כאלה וייראה (אני לא יודע איפה למצוא אחד כזה).
בס"ד
אסור לך לחתום סתם כך..
לתביעה משפטית איפשר לעשות לך כלום לפי החוק!!
TopSite.co.il
14-12-05, 17:49
אם אתה מתחת ל18 אתה חייב אופוטרופוס!.
כל עוד אתה מתחת לגיל 18.
החתימה שלך אינה בר תוקף,
זאת אומרת שאינה נחשבת.
גם אני חושב כך
חברים,הלכתי,חיפשתי,ומצאתי......
http://66.249.93.104/search?q=cache:4k939bKpeKQJ:www.hamishpat.com/Courses/99102/102-01-notebook-2005-alon-elraz.doc+%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA+%D7 %97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%AA+%D7%A7%D7%98%D7%99%D7% 9F&hl=iw
יש שם את מה שצריך..זה די ארוך אבל תחפשו בדף "קטין" תגיעו לחלק הזה....
יש גם עוד חלק שאומר שמקרים מסויימים (וקיצוניים) ובחוזים מסויימים אפשר בלי (אבל אני לא בטוח,יכול להיות שלא הבנתי נכון)
חח בדרן אתה!
א' אם אתה קטין ולא בגיל 18 + ישנו לך חשבון צעירים נכון?
זהו עכשיו כאשר פתחת חשבון פתחת אותו אם אחד ההורים? מישהו מעל גיל 18 אשר ערב לחשבון במידה חריגה או כל דבר אחר הם לוקחים את האחריות ( אל תגיד לי לא כי זה כך בכל הבנקים! ).
עכישו על מה שחתמת זהו דבר פשוט למדי אשר ממש אבל ממש לא צריך מישהו גדול לידך!
וגם אם תיקרא את כל הסעיפים בחבילת "ספר" שקיבלת ברגע שפתחת חשבון בבנק תירא שיש להם זכות להחתים אותך כקטין על כאלו דברים ללא שום בקשה מהורים \ אופוטרוס.
חברים,הלכתי,חיפשתי,ומצאתי......
http://66.249.93.104/search?q=cache:4k939bKpeKQJ:www.hamishpat.com/Courses/99102/102-01-notebook-2005-alon-elraz.doc+%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA+%D7 %97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%AA+%D7%A7%D7%98%D7%99%D7% 9F&hl=iw
יש שם את מה שצריך..זה די ארוך אבל תחפשו בדף "קטין" תגיעו לחלק הזה....
יש גם עוד חלק שאומר שמקרים מסויימים (וקיצוניים) ובחוזים מסויימים אפשר בלי (אבל אני לא בטוח,יכול להיות שלא הבנתי נכון)
הנה:
קטין – מי שטרם מלאו לו 18.
פסול דין – מי שהוכרז ע"י בית משפט ע"פ התנאים הנתונים בסעיף 8 לחוק.
קטינים
החוק כאמור מעוניין שפעולה משפטית תיבחן גם בשיקול דעתו של אדם בגיר הממונה על שמירת הקטין וקיום האינטרסים שלו.
1. כאשר פעולה משפטית נעשית שלא על דעת נציגו של הקטין ומבלי שהסכים, ברירת המחדל הנה
הגבלת הכשרות, קרי הפעולה תהיה תקפה אך ניתנת לביטול. (סעיף 5)
2. ישנם מצביים חוזיים שבהם אם הפעולה נעשתה ע"י קטין, ולא על דעת נציגו הבוגר, היא תקפה
ולא ניתן לבטלה, בהתקיים התנאים המובאים בחוק, ההכרעה בפסיקה נעשית בעיקר ע"פ
הגיל, הסביבה החברתית והתקופה). (סעיף 6)
3. כל פעולה הקשורה ברכישת רכוש או שירות כלשהו ע"י קטין באמצעות אשראי הנה בטלה
מעיקרה.
4. פעולות מיוחדות שנציגו של הקטין חייב את אישור ביהמ"ש על מנת לבצען, כמובא בסעיפים 20
(לגבי הורים) ו- 47 (לגבי אפוטרופוסים) לחוק:
א. עולות משפטיות בין קטין והוריו – על מנת למנוע ניגוד אינטרסים.
ב. נתינת מתנות ותרומות ע"י הקטין בסדר גודל חריג מהנהוג.
ג. פעולה משפטית שכרוכה ברישום בפנקס המתנהל ע"פ חוק – לדוגמא רכישת מקרקעין.
ד. נתינת ערבות
אז כמו שאמרתי,לפי 2 יש ויש......אבל צריך להוכיח את זה בחוקה (במידה מסויימת,את הקטע שאפשר הוא לא יהיה קטין)...לפי מה שהבנתי גם..
אתרים שיש שם חוקי ישראל - לא טועים,
לכן..חבל להמשיך את הדיון.