View Full Version : מה זה Kvm
שלום.
לאחורנה אני רואה הרה מקומות את המושג Kvm .
מה זה ולמה זה משמש ?
מה ההבדל בין Kvm פרטי לשיתופי ?
זה לא בדיוק ככה..
Kvm זאת בעצם מערכת שבעל הארון יכול לחבר אותך אליה.. (שלפי מה שהבנתי יש גם שרתים שיש להם Kvm פנימי..)
מה שבעצם המערכת נותנת זה להתחבר לשרת אפילו כשהוא לא עובד..
זאת אומרת שגם במצב של נפילה אתה יכול להתחבר ולהפעיל מחדש את השרת.
אני כמעט בטוח שזה הפירוש לזה..
אבל רק כמעט..
Kvm זה סוג של חיבור, בחומרה דרך פורט שיתופי או פרטי.
זה מאפשר לכם לראות את המחשב כמעט כמו בגישה פיזית.
אתם יכולים בקצרה במקום ללכת כל הזמן לחווה לבדוק או לעשות הפעלה מחדש דרך החווה אפשר דרך הkvm.
או סתם דוגמא לעשות Oc דרך זה יש המון אפשרויות.
kvm זה תוסף שמחובר למחשב שלך בחווה שאיתו אתה יכול לראות את המסך של הלינוקס.ווינדוס שלך ונגיד עשית ריסט והשרת לא עולה אתה לא יודע למה אתה נכנס ל kvm ובודק מה הבעיה למה השרת לא עולה אם יש לך ווינדוס בשרת אתה יכול לשחק בו אפילו סוליטר אם בא לך :)
זה כאילו מעביר את המסך אלי למחשב ?
וכמה דבר כזה עולה (בערך..) ואיך זה מגיע אליי למחשב ? דרך תוכנה ? דרך האינטרנט ?
לשני פורטים עולה 100 שקל.
לא יקר הדבר הזה...
וקונים את זה מהחווה ?
וזה פרטי או שיתופי ? (ראיתי את זה אצל שרתים.il)
ומה זה אומר שני פורטים ? שני שרתים ?
ותודה רבה וענקית לכל מי שעוזר ועזר לי !
kvm זה תוסף שמחובר למחשב שלך בחווה שאיתו אתה יכול לראות את המסך של הלינוקס.ווינדוס שלך ונגיד עשית ריסט והשרת לא עולה אתה לא יודע למה אתה נכנס ל kvm ובודק מה הבעיה למה השרת לא עולה אם יש לך ווינדוס בשרת אתה יכול לשחק בו אפילו סוליטר אם בא לך :)
בWIN, אפשר לשחק סוליטר גם דרך Remote Control פשוט.
בלי יותר מדי סיבוכים.
לפי מה ששמעתי זה עולה יקר לי יש את זה באחד השרתים שלי זה עלה לי הכל ביחד השרת + ה Kvm 2500 שקל שרת פנטיום 4
לפי מה ששמעתי זה עולה יקר לי יש את זה באחד השרתים שלי זה עלה לי הכל ביחד השרת + ה Kvm 2500 שקל שרת פנטיום 4
אם אין הרבה תקלות שנפתרות בעזרת ה- KVM אני חושב שעדיף לך לוותר עליו, עלמנת להוריד את המחיר.
ה Kvm הוצא אותי ממלא קלות זה פשוט דבר טוב אתה לא צריךל לנסוע לחווה כדי לפרמט תה יכול לפרמט דרך הקי וי אמ
אביאל ביטון
25-10-05, 14:13
ה Kvm הוצא אותי ממלא קלות זה פשוט דבר טוב אתה לא צריךל לנסוע לחווה כדי לפרמט תה יכול לפרמט דרך הקי וי אמ
מה שביכלל לא מומלץ.
KVM
זה
Keyboard Video Mouse (סתם ניחוש .. אבל משהו בסגנון )
זה מאפשר לך גישה ישירה למחשב לא דרך כרטיס הרשת.
כך שנגיד ונתקע לך המחשב לפני שלב העלאת המערכת אתה מתחבר ויכול לשלוט עליו ביעילות.
כמו כן בלינוקס ישנם מספר דברים שאי אפשר לעשות מרחוק ולכן יש צורך בגישת KVM.
הדבר הזה תמיד שימושי, במיוחד ברגעים של נפילות.
KVM
זה
Keyboard Video Mouse (סתם ניחוש .. אבל משהו בסגנון )
זה מאפשר לך גישה ישירה למחשב לא דרך כרטיס הרשת.
כך שנגיד ונתקע לך המחשב לפני שלב העלאת המערכת אתה מתחבר ויכול לשלוט עליו ביעילות.
כמו כן בלינוקס ישנם מספר דברים שאי אפשר לעשות מרחוק ולכן יש צורך בגישת KVM.
הדבר הזה תמיד שימושי, במיוחד ברגעים של נפילות.
בדיוק..
הוציא לי את המילים מהפה...
לדעתי לשרתים יעודיים KVM זה אחד הדברים החשובים שיש, ולא כדי לוותרו.
הוא יעזור לך לשמור על יציבות ויעילות.
אם אתה מאוחסן אצל 012 אתה חייב KVM בוא נגיד את זה ככה..
השירות חרא שם,
אם אני צריך לעשות ריסט אני ייתקשר אליהם כדי שילחצו על כפתור.
באותו זמן שלוקח להם ללחוץ על הכפתור אני יכול לנסוע מחיפה עד לחווה בפתח תקווה
ולהגיע לפני נציג השירות.
לעומת זאת ב012 התשתית מצוינת המחירים מעולים ואין סיבה למה לא לאחסן שם.
קיצר קנה KVM.
KVM - מכשיר פיזי,
כאשר הפשוטים(המכניים/דיגיטלים למספר מסופים נמוך) מאפשרים להשתמש בעכבר אחד, מקלדת אחת ומסך אחד למספר מחשבים,
בא מישהו חכם, השכיל, והפך את ה-KVM למכשיר אלקטרוני שדרכו ניתן לשלוט על מחשבים....
מצד שני, אם מישהו עלה על הסיסמה שלך, לא נעים
מסקנה: KVM + PRIVATE VPN
Roy|Gillex.net
27-10-05, 14:06
KVM - מכשיר פיזי,
כאשר הפשוטים(המכניים/דיגיטלים למספר מסופים נמוך) מאפשרים להשתמש בעכבר אחד, מקלדת אחת ומסך אחד למספר מחשבים,
בא מישהו חכם, השכיל, והפך את ה-KVM למכשיר אלקטרוני שדרכו ניתן לשלוט על מחשבים....
נכון , ואפשר גם לפרוץ לזה , זה בעצם החיסרון .
sharatim.co.il
27-10-05, 14:12
KVM - מכשיר פיזי,
לא מדוייק, עם מישהו עלה על הסיסמת כניסה ל kvm שלך וגם עלה על הסיסמאת מסך שלך, עליו לעבור את הסיסמת רוט שלך בשביל להכנס לשרת.
בייחוד אם אתה מפעיל מצב של exclusive access, שמונע ממשתמש אחד להיות מחובר פעמיים, רמת הסיכון באבטחה, נמוכה מאוד. אתה יכול לעשות ssh לשרת ולסרוק סיסמא, למה שמישהו יפרוץ kvm יפרוץ סיסמאת מסך אישית לכל מחשב, ואז גם יפרוץ את ה -root ??
תפסיקו להעליל על ה kvm דברים לא נכונים, לפני שבוע לקוח התקשר שאני ינתק אותו מה kvm , כי הוא שמע שזה לא בטיחותי :)
איל
שרתים..